23 films die je moet kijken als je zwanger bent en niet kunt slapen

Tegen het einde van mijn zwangerschap had ik altijd moeite met slapen. Of het nu de onophoudelijke pijn in mijn onderrug was of mijn gedachtes over het moederschap die me wakker hielden, de slaap ontging me. Rond middernacht liep ik naar de woonkamer en zette de tv aan om me gezelschap te houden terwijl de rest van mijn familie vredig snurkte. Deze films op Netflix zijn leuk om naar te kijken tijdens de zwangerschap.

Films kijken als je zwanger bent op netflix
 
Sommige nachten hunkerde ik naar een drama dat paste bij de storm van gevoelens die me slapeloos maakten terwijl ik erover nadacht om een nieuwe moeder te worden. De film hoefde niet eens over zwangerschap te gaan – toen ik zag dat mensen verliefd werden, raakte ik ook meteen in mijn gevoel. Nostalgie sprak me ook aan als ik keek naar een film die ik leuk vond toen ik een kind was. Of soms wilde ik gewoon lachen totdat mijn buik trilde en de baby me uit protest schopte. Ik keek tot ik slaperig genoeg was om naar bed te gaan of tot ik de helft van de film miste terwijl ik in slaap viel. Zegen Netflix voor de eindeloze uren aan films om te huilen of te lachen als je zwangere lichaam je niet laat rusten.

 

1. Obvious Child

Laten we eerlijk zijn: sommige zwangerschappen zijn niet gepland, en films als Obvious Child verbeelden de complexiteit van die situatie met aangrijpende komedie. Nadat Donna Stern (Jenny Slate) zwanger wordt na een affaire, volgen we haar terwijl ze besluit wat ze met de zwangerschap en haar leven moet doen. De conclusie is een onverwachte maar verfrissende kijk op een rom-com met ontroerende momenten.

 

2. Bridget Jones’ Baby

Renée Zellweger keert terug als de lieve maar neurotische Bridget Jones in de laatste aflevering van het trio komedies over een Britse vrouw die liefde en familie opnieuw definieert op haar voorwaarden. Het grappigste deel van deze film moeten haar twee vrijers zijn (gespeeld door Patrick Dempsey en Colin Firth) die stilletjes om haar vechten terwijl ze bevalt. Hoewel het 12 jaar na de tweede Bridget Jones-film uitkwam, geeft Bridget Jones ’Baby fans van de franchise een bevredigend afscheid van een geliefd personage.

 

3. Falling Inn Love

Netflix heeft veel fantastische rom-coms en dit is er ook zo eentje. Christina Milian is een stadsmeisje dat een plattelandsmeisje wordt in Nieuw-Zeeland. Ze ontmoet een waanzinnig knappe lokale klusjesman terwijl ze een herberg renoveert en de rest is als een klassiek sprookje.

 

4. Now and Then

Ik ben ervan overtuigd dat 1995 het beste filmjaar ooit was. Now And Then is een van mijn favoriete films van dat jaar. Het zit vol met bekende acteurs uit de jaren 90, waaronder mijn persoonlijke tienerhartbreker Devon Sawa. De film is een hartverwarmende kijk op de manier waarop onze vriendschappen groeien en veranderen met de tijd.

 

5. Set It Up

Set It Up is de beste Netflix Original-rom-com die in 2019 is uitgebracht. Twee stafmedewerkers doen er alles aan om hun workaholic-bazen samen in bed te krijgen. Ik zal de plotwending niet bederven, maar het is zo creatief dat het je zal verrassen, zelfs nadat je het ziet aankomen.

 

6. Always Be My Maybe

Als je niet al geobsedeerd bent door komiek Ali Wong na haar bloedstollende, hilarische Netflix-specials Hard Knock Wife en Baby Cobra, dan zal de film Always Be My je misschien overtuigen. Het niet bij elkaar passende stel Wong en haar echte vriend Randall Park zijn levenslange vrienden die verliefd worden.

 

7. Mamma Mia: The Movie

Niet alle musicals verdienen om verfilmd te worden , maar Mamma Mia: The Movie levert de godin Meryl Streep, die het altijd waard is om te bekijken. Amanda Seyfried is charmant als de aanstaande bruid die probeert uit te zoeken welke van de oude minnaars van haar moeder haar vader is. De musical bevat de muziek van de Zweedse popgroep ABBA, dus zing mee naar hartenlust.

 

8. Four Weddings And A Funeral

Romcom-royalty Hugh Grant en Andie MacDowell spelen in deze klassieke komedie over een Britse kerel die verliefd is op een Amerikaanse vrouw die op het punt staat met de verkeerde man te trouwen. Ik ben dol op liefdesverhalen. De kans is groot dat je het eerder hebt gezien, maar zelfs als je het hebt gezien, is het de moeite waard om opnieuw te kijken.

 

9. Sex And The City: The Movie

Ontsnap in de fantastische NYC-levensstijl van de fictieve schrijver Carrie Bradshaw en haar welvarende vrienden. Als je een fan bent van SATC, biedt de film een bevredigende conclusie voor de verhaallijnen die de geschiedenis van de popcultuur hebben geschreven. Maar met al zijn sexy verfijning is de filmversie een aanrader, zelfs als je de langlopende serie nog nooit hebt gezien.

 

10. Otherhood

Allereerst is Angela Bassett mijn koningin, dus ik was super opgewonden om haar te zien schitteren in een komische film met collega-veteraanacteurs Felicity Huffman en Patricia Arquette. In deze film maakt een trio van moeders een roadtrip naar New York om een verrassingsbezoek te brengen aan hun zoons, die vergaten hen te erkennen op Moederdag. Otherhood heeft een geweldige boodschap over het moederschap naarmate je ouder wordt, en zit vol met grinniken en aangrijpende momenten.

 

11. Sleeping With Other People

Als je op zoek bent naar een sexy, luchtige film om je gedachten af te leiden van wat je ook maar scheelt, dan is Sleeping With Other People de oplossing. Blijf op de hoogte van de carrousel van geliefden die worden vermaakt door friends with benefits (Jason Sudeikis en Alison Brie) die niet beseffen dat ze echt verliefd op elkaar zijn. Je zult het plot binnen twee seconden na de openingsscène ontdekken, maar je zult het te druk hebben met lachen om de film uit te zetten.

 

12. Dumplin

Danielle Macdonald schittert als Willowdean “Dumplin” Dickson, een tiener met een maatje meer die te maken heeft met de obsessie van haar moeder met schoonheidsvoorstellingen en schoonheidsnormen. Je zult volkomen gecharmeerd zijn door Jennifer Aniston die Dumplin’s moeder, de schoonheidskoningin, speelt. Het hartverwarmende einde zal je meteen in het zwangere gevoel raken.

 

13. Divine Secrets Of The Ya-Ya Sisterhood

Gedragen door een geweldige cast met onder meer Ashley Judd en Sandra Bullock, verdient Divine Secrets Of The Ya-Ya Sisterhood een ereplaats tussen de beste films over de vriendschap van vrouwen. Het is precies goed voor momenten waarop je jeuk hebt om een film te kijken die niet te zwaar of te licht van inhoud is. Bonus: je krijgt een kick van alle kapsels uit de vroegere jaren. (Is het echt zo lang geleden?)

 

14. Mona Lisa Smile

Je zult waarschijnlijk veel van de gezichten herkennen in dit historische stuk over het leven van jonge vrouwen op Wellesley College. Door de stereotypen en gendernormen voor vrouwen te navigeren, leert elk personage haar kracht terwijl ze steun vraagt aan haar vrienden. Het is een van mijn favoriete feministische films.

 

15. The Week Of

Chris Rock en Adam Sandler spelen de voorspelbaar belachelijke vaders van twee verloofde tortelduifjes. Deelnemen aan hun interraciale families en culturen zou genoeg voer zijn voor de veteraankomedianten om te zeuren, maar deze twee vaders nemen het over de top met hun rivaliteit. Zullen ze het goedmaken tegen de tijd dat “The Week Of” de bruiloft voorbij is?

 

16. Fun Mom Dinner

Een maffe groep moeders in de stad krijgt genoeg onschuldige problemen om voor een lange, lange tijd hun behoefte aan vrijheid te genezen. Als je fantaseert over hoe een nacht weg van je kind zou kunnen verlopen, neemt Fun Mom Dinner het idee over en maakt er een chaos van. Molly Shannon stelt zelden teleur, en ze geeft hier een geweldige prestatie.

 

17. About Time

Blijkbaar heb ik een zwak voor films over verliefde tijdreizigers. About Time, een Britse komedie over een jonge man (Domhnall Gleeson) die leert over het familiegeschenk van reizen door de tijd. Hij gebruikt zijn pas ontdekte talent om een lieftallige dame te pakken te krijgen (gespeeld door Rachel McAdams), met onverwachte resultaten (oké, het is niet echt onverwacht; het is tenslotte een rom-com).

 

18. Eat Pray Love

Het verfilmde resultaat van de bestseller-memoires van schrijver Elizabeth Gilbert, Eat Pray Love, kon alleen slagen met Julia Roberts en die iconische glimlach. Alleen Roberts kon me een close-up laten zien van iemand die spaghetti slurpt en tevreden zuchtte. Het helpt dat haar man van de liefde, Javier Bardem, ook heerlijk speelt. Oh, wat een accent heeft die man.

 

19. One Last Thing

Tranentrekker alert: getalenteerde acteur Wendell Pierce schittert als een vader herenigd wordt met zijn lang verloren gewaande volwassen dochter (gespeeld door Jurnee Smollett-Bell). De vroege plotwending is dat ze te maken heeft met een ernstige ziekte. Hiervoor wil je wat tissues pakken.

 

20. The Lake House

Ik geef toe dat ik bevooroordeeld ben in een film met zowel Keanu Reeves als Sandra Bullock (mijn romantische komische koning en koningin, echt waar). Een architect en een dokter worden verliefd terwijl ze elkaar brieven schrijven aan hetzelfde huis aan het meer, zonder te weten dat ze schrijven over de afstand van twee jaar, 2004 en 2006. Tijdreizen, maar dan literair.

 

21. Moonlight

De Academy Awards waar de gastheren de Best Picture Award uitreikten (ze gaven hem aan La La Land toen die naar Moonlight moest gaan) gingen de geschiedenis in als een van de meest gênante televisiefouten. Maar zonder zeuren, deze prachtige cinematografie en het schrijven in de door Mahershala Ali geleide film breekt je hart en brengt het tegelijkertijd weer samen in deze ontroerende film. Het verhaal van een jonge man die zichzelf leert accepteren door de liefde van een geadopteerde vader is perfect.

 

22. Tall Girl

Zelfs als je jaren verwijderd bent van de middelbare school, zul je je nog steeds verhouden tot deze tiener-gecentreerde film over een middelbare schoolmeisje dat het mooi vindt om op te vallen terwijl ze zich alleen maar wil passen. Een liefdesdriehoek, prom dates, en het heeft alles wat een meisje (van elke leeftijd) zou willen in een meidenfilm. Maar het uitgangspunt is origineel genoeg om verfrissend aan te voelen.

 

23. The Competition

Je ogen bedriegen je niet: The Competition heeft de sterren Chris Klein en Thora Birch, die beide steunpilaren waren in films uit de jaren 90. Een afgematte blogger die gelooft dat ze de sleutel heeft om liefdesverdriet te voorkomen (uit elkaar gaan in zes maanden of minder) ontmoet een charmeur die haar probeert te overtuigen dat liefde niet kan worden ingeperkt door haar regels. De concurrentie die tussen hen ontstaat is dom, maar toch schattig.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief