8 redenen waarom zwanger zijn in de zomer geweldig is

Een zwangerschap in de zomer is warm en het zweet kan je uitbreken. Maar er zijn eigenlijk heel veel dingen om van te genieten in de zomer, van een duik in het zwembad tot loszittende jurken.

Zomerzwangerschap
 

1. Gezwollen voeten en sandalen

Voeten zijn meer gezwollen in de zomer dan in de winter en komt veel sneller maar wat denk je? Sandalen. Birkenstocks, teenslippers of sandalen zijn de perfecte oplossing was voor gezwollen voeten – en je hoeft niet te bukken om schoenen en sokken aan te trekken.

Hoewel ondersteunende sneakers kunnen helpen om gezwollen voeten comfortabeler te maken, verminderen ze niet noodzakelijk de zwelling. Sandalen zijn prima zolang ze de voeten goed ondersteunen en niet knellen naarmate de zwelling toeneemt. Voor extra verlichting, zorg ervoor dat je veel water drinkt, ga wandelen, leg jouw voeten omhoog als je rust en probeer enkele voetoefeningen. Hou wel in de gaten hoe jouw zwelling wordt verdeeld. Geleidelijke zwelling is normaal, maar als je een plotselinge, onverklaarde of ongelijkmatige zwelling heeft (het ene been is bijvoorbeeld aanzienlijk gezwollen dan het andere), neem dan onmiddellijk contact op met jouw verloskundige.

Leuke bijkomstigheid is dat je in de zomer een goed excuus hebt om vaker naar de pedicure te gaan. Bovendien kun je tijdens parkbezoeken en middagen in de achtertuin echte betekenis geven aan het idee blootsvoets en zwanger te zijn in het gras.

 

2. Gemakkelijke, luchtige kledingkast

Het doornemen van de H&M en de Zara-zomeruitverkoop voor zakachtige bohemienjurken is een ware traktatie – en ze zullen volgende zomer niet ontbreken in de garderobe als je eenmaal bevallen bent. Je hoeft amper zwangerschapskleding te kopen en bespaard geld op zwangerschapsjassen.

 

3. Een feest van rijkdom

Twee woorden: zomer. Fruit. Eet een overvloed aan snoep van de natuur – denk aan frambozen, perziken, pruimen en watermeloen – en geniet. Een toename van vezelrijk voedsel, ijzerrijk voedsel, calcium en vitamine C en D zijn nuttig tijdens de zwangerschap. Eet een ​​verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Zorg er wel voor dat je een goede voedselhygiëne toepast en fruit en groenten grondig wast.

 

4. Drijf verder

Er zijn zoveel goede redenen om tijdens de zwangerschap naar het zwembad of meer te gaan – het is een goede manier om actief te blijven, het helpt je af te koelen in de hitte en ronddobberen biedt wat verlichting voor je pijnlijke lichaamsdelen. Zwemmen is een geweldige vorm van lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap en in alle stadia van de zwangerschap, omdat het de druk wegneemt van gewrichten, spieren en banden die losser zijn tijdens de zwangerschap en meer vatbaar zijn voor overbelasting of stress. Het bewegen van je lichaam is enorm gunstig tijdens de zwangerschap en ga dan ook door met de sport die je ook al deed voordat je zwanger werd.

Bovendien zullen jouw kinderen ook dol zijn op uitstapjes naar het plaatselijke zwembad, en vaak slapen ze ’s nachts beter nadat ze al hun energie kwijt zijn geraakt in het zwembad. Picknickdiners bij het meer om af te koelen is ook hemels.

 

5. Het buitenleven

Kinderen vermaken in de zomer is een koud kunstje, vooral als je zwanger bent en een fractie van je gebruikelijke energie hebt. Vergeet het plannen van binnenactiviteiten – pak een bal en ga naar het park om jouw kleintjes gemakkelijk uit te putten. Als er een peuterbad bij is, des te beter.

Wandelen is een geweldige vorm van lichaamsbeweging als je in verwachting bent. Denk ook aan fietsen. Buiten wandelen als dat veilig en toegankelijk aanvoelt, is een geweldige manier om je lichaam te bewegen tijdens de zwangerschap en kan ook positieve effecten hebben op de stemming.

 

6. Vertrouwen boost

Niet alleen is al die zonneschijn een stimulans voor de stemming, maar jouw nieuwe rondingen in bikini’s omarmen en pronken met een zomers kleurtje is heerlijk.

 

7. Afleiding van harde buiken of weeën

Wanneer die vroege weeën beginnen, vooral tijdens je eerste zwangerschap, is er vaak een lange weg voor de boeg: een weg waarbij je het beste wordt gediend door afleiding om de tijd te doden. Nou, het gebeurt gewoon zo dat de zomermaanden vol kansen zijn (zorg er wel voor dat je je geboorteplan in detail hebt besproken met je verloskundige en houd je weeën in de gaten). Als je in een drukke buurt woont, spring dan je voordeur uit en loop naar een aantal bestemmingen, van je plaatselijke ijssalon tot een park met wandelpaden en zelfs last-minute shoppen voor babykleding kan. Je kunt ook gewoon door je buurt dwalen met dierbaren op sleeptouw of, beter nog, je familie naar je toe laten komen. Is een barbecue met muziek te gek?

 

8. Zomer verjaardagsfeestjes

Ja, als je nog zwanger bent of voor het eerst wordt belast met de zorg voor een kleine pasgeborene, lijkt dit een verre fantasie, maar zomerbaby’s betekent zomerse verjaardagsfeestjes. Een groot geschenk. Een winterverjaardag is altijd binnenshuis en zal zijn op dure speelplekken of in zwaar versierde feestzaal. Warm weer baby’s hebben het makkelijker. Denk aan achtertuinen en buurtparken waarbij speeltuinen en zwembaden al het vertier brengen. Gooi wat pizza en cake erbij en je hebt het leukste verjaardagsfeest georganiseerd waar iedereen van houdt (vooral je portemonnee).

Meld je aan voor onze nieuwsbrief