Alles wat je moet weten over zwangerschapskleding

Toen je grootmoeder aan het winkelen was voor zwangerschapskleding, waren er niet veel opties of ontwerpers. In plaats daarvan werd ze gedwongen grote tentachtige jurken en andere niet-vleiende ontwerpen te dragen als haar gewone kleding niet meer zou passen. Gelukkig zijn er voor de moderne zwangere vrouw van vandaag een aantal ontwerpers die zwangerschapskleding hebben omarmd en een aantal heel leuke dingen op de markt brengen.

Maar als je voor het eerst moeder wordt, heb je misschien veel vragen over zwangerschapskleding, zoals “Heb ik ze echt nodig?” of “Hoe vind ik iets om aan te trekken zonder financieel leeg te lopen?” Hier zijn enkele tips over alles, van het aankleden van de zwangerschapsbuik tot het verwerken van jouw veranderende zwangerschapslichaam.

Alles over zwangerschapskleding
 

Heb je echt zwangerschapskleding nodig?

Sommige nieuwe moeders kunnen veel van hun gewone kleding dragen, vooral maxi-jurken en andere loszittende kledingstukken, en hoeven nooit te investeren in zwangerschapskleding. Ondertussen vinden andere moeders dat het moeilijk is om er goed uit te zien – of om zich op hun gemak te voelen – in iets anders dan zwangerschapskleding.

Uiteindelijk komt het neer op een kwestie van persoonlijke voorkeur en comfort. Als je iets comfortabels in je kast of in de kast van je partner kunt vinden, ga ervoor. Maar voel je niet slecht als je een paar dingen koopt om iets te dragen.

Onthoud alleen dat het dragen van strakke kleding tijdens de zwangerschap over het algemeen niet wordt aanbevolen. Behalve dat je je beperkt voelt, kan strakke kleding ook tot tal van problemen leiden. Zo kan het dragen van iets wat strak zit tijdens de zwangerschap pijn veroorzaken in verschillende delen van het lichaam. Het kan ook de bloedcirculatie verminderen en kan zelfs leiden tot schimmelinfecties.

Als gevolg hiervan, als je kleding ongemakkelijk begint te voelen en je ongemak bezorgt, kan het tijd zijn om de kast van je partner te doorzoeken of om wat zwangerschapskleding te kopen.

 

Accepteren dat jouw veranderend nu je zwanger bent

Voor sommige vrouwen is de gedachte aan gewichtstoename en ronder worden naarmate hun zwangerschap vordert een moeilijk concept om mee om te gaan. Combineer dit met het feit dat veel mensen vinden dat het oké is om ongevoelige opmerkingen te maken als “wauw, je wordt groot”, en het wordt duidelijk waarom veel vrouwen zouden proberen hun zwangerschap zo lang mogelijk te verbergen.

Maar je moet de angst om groter te worden je er niet van weerhouden om je zwangerschap te omarmen. Hier zijn enkele tips om in het reine te komen met jouw veranderende lichaam.

 

Gun jezelf een pauze

Onthoud dat je een baby in je aan het kweken bent. Dat is een geweldig, prachtig geschenk, en je uitpuilende buik is slechts een herinnering aan het wonder dat in je groeit.

Herinner jezelf eraan dat zwanger zijn niet altijd gemakkelijk is en dat je het verdient om gevierd te worden. Laat de angst over jouw grootte of gewichtstoename je er niet van weerhouden te genieten van het feit dat je een ander leven maakt.

 

Blijf in het moment

Te vaak klagen vrouwen over hoe moeilijk het zal zijn om terug te keren naar hun ‘lichaam van vóór de zwangerschap’. Maar dit soort denken houdt je vast in het verleden.

Zwangerschap verandert je. Ja, het verandert je fysiek. Maar het verandert je ook mentaal en emotioneel. En dat is maar goed ook. Omarm wat je nu ervaart. En concentreer je op het verzorgen van jouw zwangere lichaam.

In plaats van je zorgen te maken dat je iets terugkrijgt, moet je nadenken over wat je ervoor terugkrijgt. Je zou versteld moeten staan ​​van wat je lichaam doet. Een baby krijgen is geen eenvoudige taak en je doet iets ongelooflijks.

 

Stop met jezelf met anderen te vergelijken

Te vaak maken vrouwen zich zorgen over hoe hun lichaam eruitziet in vergelijking met andere vrouwen. Het vergelijkingsspel is wreed en doet je geen dienst. In feite leidt het vergelijken van jezelf met anderen niet alleen tot onzekerheden, maar ook tot algehele ontevredenheid over je lichaam. En dat is de laatste plaats waar je met je gedachten naartoe wilt.

Herinner jezelf er in plaats daarvan aan dat dit een seizoen in je leven is – een seizoen dat je niet kunt herhalen als je ouder bent. Besteed dus geen tijd aan het vergelijken van jezelf met anderen. Leef in het moment en waardeer hoe je lichaam verandert om tegemoet te komen aan het kleine leven dat in je groeit.

 

Verwen jezelf

Als je liefhebbend en zorgzaam bent voor je lichaam, zul je je zelfverzekerder en zekerder voelen in de veranderingen die plaatsvinden. Zorg er daarom voor dat je rust wanneer dat nodig is. Laat je nagels doen. Plan een massage of woon een les aquarobics bij. Je moet je ook concentreren op het eten van voedzaam voedsel waardoor je je evenwichtig en gezond voelt. Doe dingen waardoor je je goed voelt en houd jouw lichaam gezond.

 

Zwangerschapskleding vinden zonder failliet te gaan

Als je eenmaal het feit hebt aanvaard dat je misschien in zwangerschapskleding moet investeren, vooral als het om comfort gaat, kan het moeilijk zijn om precies te weten waar je kleding kunt vinden.

 

Ga kijken in je eigen kledingkast

Kijk voordat je een hele zwangerschapsgarderobe koopt in je eigen kast om te zien wat er zou kunnen werken. Loszittende maxi-jurken, vloeiende rokken en tops, oversized overhemden met knopen, grote truien en vesten die zacht en rekbaar zijn, werken allemaal goed op zwangere lichamen. Verplaats deze items naar de voorkant van je kast en koop zwangerschapskleding die aanvullend werkt op wat er al in je kast hangt.

 

Lenen van vrienden

Als je een vriendin hebt die onlangs zwanger was, vraag dan of ze iets heeft dat ze je kan lenen of dat je bij haar kunt kopen. Je kunt veel geld (en tijd) besparen door dingen te dragen die een vriendin droeg tijdens haar zwangerschap. Je kunt deze items altijd van jezelf maken door ze te combineren met dingen die je al hebt.

 

Zoek naar aanbiedingen

Houd de aanbiedingen van online artikelen in de gaten. Vaak zul je geweldige koopjes tegenkomen. Je moet gewoon bereid zijn om rond te shoppen. Het is ook een goed idee om niet tot het laatste moment te wachten om dingen te kopen. Als je bijvoorbeeld weet dat er in juni een bruiloft komt en het is april, bedenk dan wat je zou willen dragen en probeer van tevoren iets te kopen. Wachten tot de laatste minuut betekent vaak dat je meer moet uitgeven dan je wilde. Zorg er wel voor dat je uitrekent hoeveel groter je zult zijn wanneer je het moet dragen.

 

Hou het simpel

Als je zwangerschapskleding koopt, blijf dan bij de basics, zoals een spijkerbroek, legging en basic tops die zowel je zakelijk als casual kunt dragen. Overweeg de dingen die je in huis hebt en koop stukken die bij die items passen.

Zo kunnen bijvoorbeeld een mooie spijkerbroek met een elastische taille, een zwarte broek en een button-down overhemd door elkaar worden gebruikt. Je zou de jeans kunnen combineren met een kleurrijke katoenen tanktop van thuis en het overhemd eroverheen kunnen dragen als een trui of vest. Voor een professionelere setting draag je de zwarte broek met een vestje en leuke sieraden die je al had.

Door items te kopen die kunnen worden gemixt en gematcht met wat je al hebt, kun je je garderobe uitbreiden. Probeer te voorkomen dat je eendimensionale items koopt die nergens anders bij passen.

 

Koop kleding die met je meegroeit

Houd bij het winkelen rekening mee dat de maat die je nu hebt niet de maat is die je met 34 weken zult hebben. Zorg er dus voor dat als je iets gaat kopen, je een item kiest dat meegroeit met je veranderende lichaam. Je wilt niet meerdere spijkerbroeken kopen met 20 weken en daarna weer met 30 weken. Probeer items te kiezen die uitzetten of uitrekken terwijl je uitzet en uitrekt.

 

Tips voor het aankleden van de zwangerschapsbuik

De gedachte je aan te kleden in zwangerschapskleding kan veel vrouwen gefrustreerd en overweldigd achterlaten. Met zoveel veranderingen in jouw lichaam, kan het moeilijk zijn om te weten wat je moet dragen en wat je moet kopen. Hier zijn een paar tips om die zwangerschapsbuik aan te kleden en je toch goed te voelen over hoe je eruitziet.

 

Accentueer jouw buik

Een ding dat mode-experts aanbevelen, is om kleding te kiezen die je silhouet verlengt, zoals v-halzen, blouses met knopen en jurken. Het doel is om jezelf groter te laten lijken. Het is ook een goed idee om jouw benen te accentueren. Ze kunnen er langer en magerder uitzien onder een groeiende buik met de juiste keuze aan rokken of broeken.

 

Verberg jouw buik niet

Onthoud dat je een baby in je laat groeien. Wees dus trots op die rondingen. Dit is het moment om die zachte, nauwsluitende blouses en zomerjurkjes te dragen die je groeiende rondingen laten zien. Het is de enige keer in je leven dat mensen niet lang zullen nadenken over het feit dat je buik uitsteekt. Dus geniet ervan nu het kan.

 

Kies iets comfortabels

Zoals eerder vermeld, brengt nauwsluitende en ongemakkelijke kleding enkele risico’s met zich mee. Afgezien van het veroorzaken van pijn en ongemak, kan strakke kleding ook jouw bloedsomloop verminderen en tot schimmelinfecties leiden.

Jouw belangrijkste doel bij het kiezen van zwangerschapskleding moet comfort zijn, vooral later in de zwangerschap. Naarmate je lichaam groeit en je dichter bij de bevalling komt, voel je je al een beetje ongemakkelijk. Waarom zou je het erger maken door kleding te kiezen die strak of oncomfortabel is?

 

Blijf bij jouw stijl vóór de zwangerschap

Als je niet iemand bent die normaal gesproken jurken met bloemenprint draagt, hoef je nu niet te beginnen terwijl je zwanger bent. In feite zou je zwangerschapskleding moeten kunnen vinden die bij jouw stijl past. Als je bijvoorbeeld normaal een spijkerbroek en T-shirts draagt, investeer dan in een paar zwangerschapsjeans en een paar leuke T-shirts. En als je normaal een legging draagt, koop dan in ieder geval een legging voor jouw groeiende lichaam. Of, als je een Zakelijke stijl op het werk nodig hebt, kun je dat net zo gemakkelijk nabootsen met zwangerschapskleding. Onthoud dat de dagen van de tentjurken voorbij zijn.

 

Verwaarloos je schoenen niet

Het is een must om de juiste schoenen te kiezen die bij je outfits passen. Als je zwanger bent, kunnen je voeten opzwellen en is je evenwicht misschien niet helemaal zoals het was. Je hebt tenslotte een paar kilo die uit de voorkant van je lichaam steken. Kies dus schoenen die niet alleen comfortabel zijn, maar ook stabiel genoeg om in te lopen. Dit betekent niet dat hakken verboden terrein zijn. Zorg er wel voor dat ze comfortabel zijn en dat je erin kunt lopen zonder je onstabiel te voelen.

 

Conclusie

Als het om zwangerschapskleding gaat, is het zeker geen one-size-fits-all. In feite zijn er tal van manieren om jouw zwangere lichaam aan te kleden. Of je nu outfits wilt samenstellen van wat je al hebt, of je zwangerschapskledingstukken zorgvuldig wilt uitkiezen in een kledingwinkel in de buurt, de keuze is aan jou.

Voor het eerst in je leven hoef je je geen zorgen te maken over het overtreden van moderegels. De meeste mensen zijn erg vergevingsgezind als het gaat om wat een aanstaande moeder draagt. Ze praten liever over babynamen. Dus ontspan, heb een beetje plezier en wees creatief.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief