11 Zwangerschapswaarheden die ik had willen weten toen ik zwanger was

Als je zwanger bent, heb je het internet afgezocht naar alle tips, trucs en waarheden die je zullen helpen de zwangerschap door te komen. De ultieme ziekenhuistas in te pakken, gezonde zwangerschapsrecepten, magische spreuken om de bevalling op te roepen, de leukste kindernaam en al het andere daartussenin. Omdat ik een grote liefde heb voor dergelijke lijsten en ook graag doe alsof ik een zwangerschapsgoeroe ben (disclaimer: dat ben ik niet), dacht ik dat ik zelf een lijst zou maken.

Zwangerschapswaarheid
 

11 zwangerschapswaarheden:

 

1. Er is niets schandelijks aan gewichtstoename tijdens de zwangerschap

Ik herinner me een aantal jaren geleden dat ik in de supermarkt een krant las met een kop in de trant van: “BRITNEY SPEARS KOMT 20 KILO AAN IN ZWANGERSCHAP! OMG! LOL! ZE IS DIK!” Ik heb dezelfde krantenkoppen gezien voor Jessica Simpson, Kim Kardashian en nog ongeveer een miljoen andere beroemde moeders. Voordat ik zwanger was, herinner ik me dat ik dacht: “Wauw. Hoe kon je dat jezelf laten gebeuren? ”

Toen ik zwanger werd, begon ik me te realiseren hoe gemeen deze krantenkoppen zijn. Waarom zijn we alleen positief over vrouwen die er tijdens de zwangerschap nog steeds goed uitzien in een strak topje? Het is gewoon gemeen. Er is een kans dat je tijdens de zwangerschap 20 kilo (of meer) aankomt. JA, MISSCHIEN ZELFS JIJ. Toen ik naar mijn tweede of derde zwangerschapscontrole ging, was ik al 5 kilo aangekomen. Mijn dokter verzekerde me dat vrouwen soms veel aankomen in het eerste trimester, maar dan vertraagt ​​het. Ja. Het was niet zo. Plotseling begon ik te beseffen dat voor sommige vrouwen geen enkele hoeveelheid gezond eten zal voorkomen dat je een serieus gewicht krijgt tijdens de zwangerschap. Als je onder begeleiding bent bij jouw arts en hij of zij heeft aangegeven dat jij en de baby gezond zijn, concentreer je daar dan op in plaats van jezelf gek te maken met het gewicht dat de weegschaal aangeeft.

 

2. Veel mensen lijken te denken dat normen en waarden niet meer gelden als je zwanger bent

Reacties als: “Oh mijn god, je bent ENORM!” en “Weet je ZEKER dat je nog maar 6 maanden zwanger bent?” kan bij u vaak voorkomen. Onthoud alsjeblieft dat deze zeer nuttige observaties betrekking hebben op je geweldige buik en (waarschijnlijk) niet op je kont. Weersta de neiging om mensen in het gezicht te slaan.

 

3. Je beantwoordt dezelfde vragen in elk gesprek dat je voert vanaf het moment dat je jouw zwangerschap aankondigt tot de geboorte van de baby

Wanneer ben je uitgerekend? Ben je zenuwachtig? Heb je last van zwangerschapsmisselijkheid? Hoe voel je je? Heb je trek? Wil je weten of het een jongen of een meisje is? Waar hoop je op, een jongen of een meisje? Heb je een naam uitgekozen? Wat is het?

 

4. Op je uitgerekende datum zullen al je beste vrienden en familie bellen of sms’en om te zien of de baby is geboren en je bent gewoon vergeten om het ze te vertellen

Ze proberen gewoon hun steun en opwinding te tonen, maar tegen die tijd zul je waarschijnlijk zoooooooo niet meer zwanger zijn en vind je deze berichten eerder irritant dan bemoedigend. Een vriendin van mij was voorbereid. Ze had alvast kant-en-klare berichtjes getypt en als notitie opgeslagen zodat ze ons op de hoogte kon brengen op het moment dat de vliezen braken, ze onderweg was naar het ziekenhuis, etc.

 

5. Als u tijdens uw zwangerschap gezondheidsgerelateerde zorgen heeft, GEBRUIK GOOGLE NIET!!!!!!

In een recente studie die ik zojuist in mijn hoofd verzonnen heb, ontdekte 100% van de mensen die een gezondheidsgerelateerde Google-zoekopdracht uitvoerden dat ze stierven aan een van de vele ziekten die ze zich herinnerden dat ze die ene keer in een aflevering van Grey’s Anatomy hadden gezien. Wees verstandig, laat je niet gek maken met alle horrorverhalen op het internet. Bel de verloskundige even of anders de huisarts. Dan krijg je zeker goed advies.

 

6. Vergeet elke aflevering van elk tv-programma dat je ooit hebt gezien waarin een vrouw aan het bevallen was

Hoewel het mogelijk is, is het hoogst onwaarschijnlijk dat 5 van je beste vrienden in de verloskamer zullen zijn om washandjes op je voorhoofd te leggen en een vreemde zweetdruppel van je voorhoofd te deppen terwijl je af en toe roept: “ooh!” De kans dat jouw vliezen breken op de top van een berg of als je net een boswandeling aan het maken bent en een vreemde nodig hebt om een ​​noodbevalling uit te voeren, is klein. Een drieling afleveren in minder dan 5 minuten zou niets minder dan een wonder zijn. Ook zul je waarschijnlijk erg bezweet en erg naakt zijn en je zo moe voelen dat je maar één oog tegelijk open kunt houden.

 

7. Veel mensen zullen je naakt zien tijdens de bevalling en het maakt je niet uit

Je zult andere dingen hebben om je druk over te maken.

 

8. Het is oké om van gedachten te veranderen over het willen van een ruggenprik

Toen ik zwanger was, heb ik iedereen die wou luisteren gezworen dat ik niets wilde weten van een ruggenprik. Toen mijn weeën begonnen, kwam ik daar snel op terug. Ik had het gevoel dat als ik ’toegaf’ en om een ​​ruggenprik vroeg, ik er gek zou uitzien, aangezien ik tegen iedereen had gezegd dat ik geen ruggenprik nodig zou hebben. Uiteindelijk toch gevraagd en dat was een hemel. Ik bespaarde zoveel energie doordat ik de pijn niet voelde dat het persen tijdens de bevalling een stuk makkelijker ging. Als ik terugkijk, zou ik willen dat ik had beseft dat sommige vrouwen de bevalling en bevalling zonder ruggenprik kunnen doorstaan ​​en anderen gewoon niet. Je weet het pas als het moment daar is. Aan het eind van de dag winnen we allemaal dezelfde prijs (zachte paarse baby’s voor iedereen !!!), wat we ook hebben gedaan om hem te krijgen.

 

9. Er zijn veel regels in het ziekenhuis over jouw baby en je moet deze volgen, ook al is het jouw baby

Het is bijvoorbeeld niet toegestaan ​​om jouw baby in jouw armen door de gang te dragen, ook al is het in de echte wereld het dragen in de armen van een ouder het primaire (en geprefereerde) vervoermiddel voor baby’s.

 

10. Je vergeet veel details over de bevalling

Weken na de bevalling hadden mijn partner het wel eens over de bevalling. Hij en ik hadden het totaal anders beleefd. We hebben niet gefilmd tijdens de bevalling maar misschien was het wel fijn geweest als we notities hadden gemaakt gedurende de hele dag. Als een soort dagboek. We hadden namelijk niet alleen dingen anders beleefd, ook het tijdsbesef was totaal anders. Ik dacht dat sommige dingen uren hadden geduurd maar die bleken in werkelijkheid slechts een paar minuten geduurd te hebben.

 

11. Je lichaam is iets mystieks, en als je je baby eenmaal voor de eerste keer hebt gezien, heb je (waarschijnlijk) nauwelijks enig idee van de pijn die je net hebt gevoeld

Dit is de kleine manier van de natuur om ervoor te zorgen dat je dit ook daadwerkelijk nog een keer doet.

Wat heb ik gemist?! Ik zou graag jouw zwangerschapswaarheden horen in de reacties!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief