8 manieren om om te gaan met zwangerschapskwalen

Laten we eerlijk zijn, zwangerschap kan soms een enorm vervelend zijn. Ontdek hoe je ondanks alles toch lekker in je vel kan blijven.

Zwangerschapskwalen
 
Zoals je inmiddels zeker weer, gaat de zwangerschap gepaard met veel pijntjes, kwalen en vreemde symptomen. Het goede nieuws? Al die pijn betekent dat je lichaam zich klaarmaakt voor de bevalling. Naarmate je verder in de zwangerschap komt, veranderd je lichaam om de baby meer ruimte te geven. Wat helaas leidt tot gevoelens van druk bij je, vooral rond je heupen en bekken. Je voelt misschien pas totale verlichting als de baby uit je buik en in je armen is, maar hier zijn een paar manieren om de pijn te verzachten… in ieder geval een beetje.

 

1. Maak een wandeling

Oké, niet de bergen op, maar maak een mooie wandeling. Door lichte oefeningen in jouw dagelijkse routine te houden, krijgt jouw lichaam energie en kun je beter omgaan met de pijnlijke plekken.

 

2. Eet extra gezond nu je zwanger bent

Het eten van de juiste voedingsstoffen geeft jouw baby de bouwstenen voor de rest van zijn leven. Een sterke en gezonde baby is wat we allemaal wensen en voeding is daarin essentieel.

 

3. Leun achterover

Schaam je niet om gewoon achterover te gaan liggen en je voeten omhoog te leggen als je daar zin in hebt. (Je verdient het zeker!) Jouw benen lekker op een stapel kussens leggen helpt de bloedstroom en vermindert het risico op bloedstolsels en zwellingen.

 

4. Een duik nemen in het zwembad

De rustgevende gewichtloosheid van zwemmen (of gewoon gek doen in het zwembad) kan een deel van de druk op je lichaam verlichten en zorgt voor een beetje low-impact training.

 

5. Maak het warm

Probeer een verwarmingskussen op de onderrug te plaatsen om de pijn te verzachten. Om je eigen verwarmingskussen te maken, vul je een katoenen sok met gewone witte rijst, knoop je het losse uiteinde vast en gooi je het in de magnetron totdat het lekker warm is (ongeveer anderhalve tot twee minuten).

 

6. Krijg een massage

Vraag je partner om je een lekkere massage te geven om je spieren te helpen ontspannen. Het handwerk helpt je lichaam ook om pijnremmende chemicaliën (endorfines) vrij te maken en je geest van de pijnen af ​​te helpen door gevoelens van intimiteit te vergroten. Probeer verschillende dingen, zoals stevig op je onderrug drukken of je knokkels op en neer langs de zijkanten van je ruggengraat werken. Zorg ervoor dat je aangeeft over wat goed voelt.

 

7. Kussens zijn geweldig

Als je nog niet in een lichaamskussen hebt geïnvesteerd, is dit het juiste moment! Slaap is vaak prettiger met een kussen tussen je benen of onder je rug.

 

8. Alternatieve oplossingen tegen zwangerschapskwaaltjes

Als je nog steeds geen verlichting krijgt, overweeg dan alternatieve therapieën zoals yoga, acupunctuur, acupressuur, reflexologie of meditatie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief