Zwanger en kokhalzen bij elke vitaminepil? Wij hebben een trucje

Weet je hoe ik wist dat ik zwanger was? Omdat ik geen pil kon slikken. Nooit van mijn leven had ik zo’n slopende kokhalsreflex gehad als toen ik mezelf probeerde te dwingen mijn vitamines te nemen.

Slikken van een pil gaat moeilijk
 
Het waren als hersenspelletjes, want het was de enige keer in mijn leven dat ik meer vitamines, voedingsstoffen en mineralen nodig had dan ooit tevoren, maar een piepkleine capsule weerhield me ervan mezelf en de baby in mijn buik beter te voeden.

Baby’s hebben calcium en foliumzuur nodig, moeders hebben vitamine D nodig, vooral omdat het niet veel voorkomt in voedsel, en zowel moeder als baby hebben tijdens de zwangerschap veel voedingsstoffen nodig, zodat ze allebei gezond blijven.

Dus in plaats van een kleine pil mijn dag te laten verpesten, leerde ik hoe ik mijn vitamines moest innemen zonder te kokhalzen. Hier zijn een paar trucjes die je kan gebruiken.

 

Ideeën om te leren vitamines te nemen zonder te kokhalzen

Mijn filosofie is in de eerste plaats om buiten de kaders te denken. Niet alles hoeft te gaan over het overwinnen van het probleem, maar in plaats daarvan het vinden van een oplossing, ook al is het met een omweg.

 

Gebruik kauwtabletten of kauwvitaminen

Het is een van de gemakkelijkste manieren om zo’n grote pil te slikken als je erop mag kauwen. Zo hoef je niet bang te zijn elke ochtend als je wakker wordt of elke avond voordat je naar bed gaat. (Hoewel ik tijdens de zwangerschap niet kon wachten om in bed te kruipen om de nodige rust te krijgen.)

Een simpele calcium-kauwtablet kan je helpen om het calcium binnen te krijgen dat je nodig hebt. En dat zonder problemen. Calcium is essentieel voor het behoud van de botmassa van een vrouw tijdens de zwangerschap. Dus een snelle trip naar jouw plaatselijke drogisterij en je kunt deze kauwtabletten vast vinden. Het kan jouw botten op de lange termijn redden door jouw risico op osteoporose te verminderen. Calcium is dus belangrijk tijdens de zwangerschap.

 

Gebruik een dik rietje

Uhhh, ja een rietje kan je hepen om je vitamines te slikken. Geloof het of niet. Dit helpt tijdens de zwangerschap maar ook voor een ieder die het moeilijk vind om vitaminepillen door te slikken.

Zorg dus dat je rietjes in huis hebt zodat je je zwangerschapsvitamines kan innemen. En dit alles zonder te kauwen of de kokhalsreflex te stimuleren.

Zorg voor een glas water en plaats het rietje erin zoals je altijd zou doen. Plaats de pil gewoon op het rietje en plaats je lippen om het rietje zoals gewoonlijk en zuig naar binnen. Hierdoor wordt de pil in de waterstroom geplaatst en gaat hij naar beneden zonder dat je het merkt.

Klinkt simpel he? En het werkt ook nog eens.

 

Maak een vitaminesmoothie

Een andere geweldige truc is om die voedingsstoffen gewoon te mengen tot een smakelijke ochtendsmoothie. Van foliumzuur tot magnesium en jodium, er zijn veel voedingsstoffen nodig tijdens de zwangerschap. En het maken van een smoothie met je zwangerschapsvitamines naast het gebruik van calcium kauwsnacks is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je alle voeding krijgt die je nodig hebt.

Een van mijn favoriete dingen om te doen tijdens de zwangerschap was om ’s ochtends een groentesmoothie te maken en later op de dag een fruitsmoothie.

Ik zou tomatensap en veel foliumzuur uit verse spinazie in een blender kunnen doen. Ik zou al mijn andere vitamines in capsulevorm openbreken en alle vaste vitamines in de smoothies mengen (fruit of groenten).

Het was geruststellend om te weten dat ik mijn baby en mijn lichaam gezond voedde en tegelijkertijd ervoor zorgde dat ik mijn vitamines bleef innemen zonder een pil te slikken.

De kanttekeninig hierbij is wel dat je ervoor moet zorgen dat je zeker voldoende vitamines binnenkrijgt. Sowieso foliumzuur. Dus de vitaminesmoothies zouden echt een laatste redmiddel zijn of een aanvulling op het slikken van de vitamines tijdens de zwangerschap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief