54 Hipster-babynamen voor jongens en meisjes die altijd cool blijven

We weten allemaal dat hipsters de beste voorkennis hebben. We kunnen plezier maken wat we willen, maar als het erop aankomt, zijn hipsters smaakmakers. Ze kennen de beste muziek, kleding, boeken, films, soorten plantaardige melk, allemaal voordat iedereen het weet. En dit geldt zelfs voor babynamen! Dat klopt, we zeiden het: hipsters kennen goede babynamen.

Hipster babynamen kiezen
 
Omdat hipsters een grondige kennis hebben van alle ongebruikelijke en interessante dingen – om nog maar te zwijgen van een aantal ongelooflijk grote platencollecties – zijn hipsters absoluut de mensen waar we naartoe willen als het gaat om het bedenken van een ongebruikelijke, mooie naam voor een bedrijf of een ​​boek bedenken. En hoewel we het in eerste instantie misschien niet denken, strekt die hipsterkennis zich ook uit tot babynamen, waar hipsters hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Onder deze hipster babynamen zal je een heropleving tegenkomen van klassieke en coole namen, evenals tientallen nieuwe namen die ouders kunnen kiezen voordat hele schoolklassen zo heten.

Mensen willen hun hipsterstatus misschien niet versterken door zichzelf te verklaren als officiële leden van deze organische muesli-kauwende stam, maar de waarheid is dat hipsters nu behoorlijk mainstream zijn. In feite, in een studie uitgevoerd in 2013, werd 50 procent van de millennials geïdentificeerd als hipsters, en dat aantal is alleen maar gegroeid! Waarom zou je het onvermijdelijke uitstellen en een aantal ultracoole en totaal unieke babynamen mislopen in het proces?

We hebben 54 van de coolste babynamen voor jongens en meisjes gevonden voor al die toekomstige baby-hipsters. Scroll door deze hippe babynamen lijst om te kijken of er een babynaam voor jou bij zit die hip genoeg is.

 

ELVIS

Deze naam is 100 procent Amerikaans. Elvis is een Amerikaanse creatie, populair gemaakt door de koning zelf. En daarmee wereldwijd bekend. Net als de muzikant met dezelfde naam, is dit een babynaam die nooit uit de mode zal raken.

 

ARLO

Een naam voor de folkliefhebbers die er zijn. De meest populaire Arlo is Arlo Guthrie, zoon van volkslegende Woody Guthrie, die bekend stond om het maken van protestmuziek.

 

MAGNOLIA

Wat oud is, is weer nieuw! Magnolia, oorspronkelijk populair aan het einde van de 19e eeuw, is toe aan een comeback. Net als de bloem waaraan het zijn naam ontleent, is Magnolia een bloemige en mooie naam die natuurliefhebbers zeker zullen begeren.

 

EDISON

Misschien wel een van de meest herkenbare namen in de wetenschap. Edison, wat ‘Edie’s zoon’ betekent in het Oudengels, was de achternaam van Thomas Edison, de uitvinder van de gloeilamp, de telegraaf en de grammofoon (naast vele andere uitvindingen). Zo’n grote man kan je prima eren met het dragen van zijn naam.

 

TALLULAH

Tallulah, een eigenzinnige naam met een Indiaanse afkomst, is een Choctaw-naam die ‘springwater’ betekent. Het is ook de naam van de jongste dochter van Demi Moore en Bruce Willis, evenals de naam van actrice Tallulah Bankhead.

 

OTIS

Een lieve kleine naam. Otis, wat in het Duits “rijkdom” of “fortuin” betekent, is een populaire naam onder beroemdheden. Neem bijvoorbeeld zangeres Otis Redding.

 

CALLIE

Callie (uitgesproken als “KAH-lee”, niet “KAY-lee”) is de laatste jaren weer populair geworden. Ouders associëren de naam misschien met Callie Shaw uit de Hardy Boys-romans, het personage Callie uit Grey’s Anatomy of Calliope (de Griekse godin van epische poëzie). Callie was ook de naam van de hoofdrolspeler in de roman Middlesex van Jeffrey Eugenides. Zoveel coole associaties.

 

ROSCOE

Hier is een naam die echt ouderwets is. Roscoe was ooit een populaire achternaam in Engeland, maar is sindsdien overgegaan naar de status van voornaam. Het is een samenstelling van de Noorse woorden rá (wat “een ree” betekent) en skógr (wat “een bos” betekent). Hoe is dat voor een rustieke babynaam?

 

EDIE

Edie kan – net als Sedgwick, de beruchte muze van Andy Warhol – worden gebruikt als een op zichzelf staande of als een bijnaam voor Edith, wat ‘welvarend in oorlog’ betekent. We denken dat beide modieuze keuzes zijn.

 

HOLDEN

De ultieme hipster-roman is vrijwel zeker Catcher in the Rye. Holden Caulfeld, de verteller, is een tienerjongen die zowel ontgoocheld als gedesillusioneerd is over de buitenwereld. Misschien wat voor een hippe babynaam?

 

DUKE

Deze naam heeft een beetje een koninklijke flair. Duke, van de titel die is toegekend aan een Engelse edelman die net onder een prins staat, is een sterke naam voor een speciale kleine man! Denk aan jazzmuzikant Duke Ellington en John “the Duke” Wayne. Het wordt echt niet cooler dan dat.

 

FRANKIE

Frankie, een afgeleide van de naam Frank, is een schattige naam voor jongens en meisjes maar een die bijzonder charmant is voor een klein meisje. Bij jongens kom je tegenwoordig al sneller uit bij Frenkie. De naam Frankie verwijst naar zowel de Franse Frank als de Duitse Frank, afgeleid van het woord voor een soort speer, franco. Het is perfect voor een scherpzinnige kleine wildzang!

 

MATTEO

Als mama en papa de naam Matthew beu zijn, moeten ze deze versie gebruiken. Matteo is een afgeleide van het Latijnse Matthaeus en het Ecclesiastische Grieks Matthaios. Het is ook afgeleid van het Hebreeuwse Mattiyah dat ‘geschenk van God’ betekent. Hoewel Matthew door de geschiedenis heen enorm populair is geweest, is Matteo misschien wel de toekomstige populaire naam voor hippe baby’s.

 

NOLA

Nola is een naam met een interessante geschiedenis. Zowel een stad in Italië als een bijnaam voor New Orleans, Nola is eigenlijk een bijnaam voor Eleanor, die afkomstig is van het Griekse woord Helene, wat ‘licht’ betekent.

 

RYDER

We denken dat deze naam helemaal cool is. Ryder, van de Old English Ridere, betekent ‘ridder’ of ‘bereden krijger’. Het is ook alleen maar populairder geworden sinds de jaren ’90! Beroemde Ryders zijn onder andere Ryder Robinson (zoon van Kate Hudson) en hartenbreker Rider Strong uit de jaren 90.

 

RHIANNON

Hipsters houden van Stevie Nicks – dat is gewoon een feit. Dat betekent dat onze lezers de naam Rhiannon, naar het populaire liedje van Fleetwood Mac, misschien leuk vinden. In de Keltische mythologie is Rhiannon de godin van de vruchtbaarheid, hoewel sommigen geloven dat het eigenlijk is afgeleid van het woord Rigantona, wat ‘grote koningin’ betekent. Deze naam is nog vrij zeldzaam, maar het duurt niet lang meer.

 

JUNIPER

Wat een lieve kleine naam! Juniper is de naam van een groenblijvende struik waar bessen aan groeien die worden gebruikt om jenever en gin te maken. Het is ook de naam van het geliefde kinderboekpersonage Juniper “Junie” B. Jones. Een andere coole bijnaam voor Juniper is Juno, net als de indie hitfilm met dezelfde naam.

 

CORMAC

Je bent misschien het meest bekend met deze naam vanwege Cormac McCarthy, de beroemde romanschrijver en auteur van The Road en No Country for Old Men. Cormac is eigenlijk een populaire Ierse naam, hoewel de betekenis ervan een beetje onzeker is. Sommigen beweren dat het “wagenmenner” betekent, terwijl anderen geloven dat het “zoon van verontreiniging” betekent. Zo mysterieus!

 

PRUE

Afkorting voor Prudence, Prue is lief en charmant op zijn eigen manier. Prudence betekent ‘voorzichtig’ en ‘intelligent’, net als de meest bekende Prue, een van de Halliwell-zussen uit Charmed.

 

ACE

Ace is een klassieke bijnaam in Amerika. Het is ook een woord dat wordt geassocieerd met de eerste zijn, de beste, de hoogste rangschikking… nou, wat wil je nog meer? Hipsters hebben een uitstekende smaak in klassieke namen.

 

LIVI

Een afgeleide van Olivia, wat ‘olijfboom’ betekent, is Livi. Livi is een coole, hippe, fris klinkende naam. We kunnen ons haar toekomstige carrière voorstellen in een grafisch ontwerp.

 

WATSON

Watson is een coole en ingetogen achternaam in het Engels die ongetwijfeld de overgang naar de voornaam zal maken. Het is klassiek en toch fris, vertrouwd en toch onderscheidend – het heeft alles wat nodig is om puur hipster-succes te worden.

 

LUNA

Afgeleid van het Latijnse woord voor “maan”, is Luna een mystieke naam. Als ouders geïnteresseerd zijn in astrologie, is Luna ook een alternatieve naam voor Kreeft, wiens teken wordt geregeerd door de maan. Er zijn veel beroemde Luna’s, waaronder Luna Lovegood van Harry Potter en Luna de kat van Sailor Moon; zelfs John Legend en Chrissy Teigen hebben een eigen kleine Luna!

 

JONES

Een andere Amerikaanse achternaam die wordt gebruikt als een coole voornaam! Jones is zeker een populaire Amerikaanse achternaam, maar veel mensen weten misschien niet dat het een populariteit had omdat het een voornaam was van de jaren 1880 tot 1910. Je zou kunnen zeggen dat deze naam vintage is.

 

COLTON

Deze is hard in opkomst in Engelstalige landen! Colton was vrijwel ongehoord vóór 1970, maar is sindsdien enorm populair geworden. Misschien komt het doordat Colton een stevige, solide naam is die niet al te ouderwets klinkt; misschien komt het door beroemdheden zoals Colton Haynes. We kunnen niet zo zeker zijn – alles wat we weten is dat Colton geweldig is!

 

CLEMENTINE

In de woorden van het lied, Oh, mijn lieve Clementine! Clementine, de ultieme hipster voor babymeisjesnamen. Clementine is eigenlijk de vrouwelijke vorm van Clement – de jongensnaam – en het Latijnse clemens betekent ‘mild, zachtaardig’.

 

HUCK

Een verkorte vorm van Huckleberry, Huck is echt voor degenen die wat literaire referenties willen. Huckleberry Finn, hoofdrolspeler van de roman van Mark Twain The Adventures of Huckleberry Finn, is een van de meest klassieke personages in de Amerikaanse literatuur. En iedereen die deze bijnaam deelt, is zeker avontuurlijk, slim en vol energie. Lieve kleine Huck!

 

SIA

Misschien wel de coolste popster ter wereld op dit moment is de Australische zangeres Sia. Sia (uitgesproken als “SEE-uh”) is een Zweedse naam, afgeleid van het woord voor “overwinning”.

 

BYRON

Als een moeder een fan is van romantische poëzie, is Byron – net als Lord Byron – een klassieke naam. Het komt van de Oud-Engelse uitdrukking aet byrum, wat ‘in de koeienstal’ betekent. Hmm, nou dat is niet erg romantisch, toch?

 

CECILY

Dit is zo’n mooie naam. Afgeleid van het Latijnse woord caecus, wat ‘blind’ of ‘slechtziend’ betekent, was Cecily ook de naam van een derde-eeuwse christen die een kerk stichtte in het Trastevere-gedeelte van Rome. De katholieke kerk beschouwde haar als een martelaar, en ze staat bekend als de patroonheilige van muzikanten.

 

BECKETT

De avant-garde schrijver Samuel Beckett is mogelijk verantwoordelijk voor dit hipsterreferentiepunt. Als naam betekent Beckett ‘bewoner bij de beek’. Goede opties voor een bijnaam is Becks. Te schattig!

 

SANFORD

Een schattige naam waar we geen genoeg van kunnen krijgen, Sanford is een andere Engelse achternaam die populair is geworden voor voornamen. In feite was het in het begin van de 20e eeuw een ongelooflijk populaire voornaam, hoewel het sindsdien in populariteit is gedaald. Deze naam is een totale ruwe diamant!

 

BLAIRE

Blaire was oorspronkelijk een Schotse achternaam van het Gaelische woord blar, wat ‘bewoner op de vlakte’ betekent. Toegegeven, de meest populaire Blaire lijkt Blair Waldorf van Gossip Girl te zijn, maar we denken dat dat alleen maar bijdraagt aan de verfijnde charme.

 

LUCA

Deze babynaam is populair over de hele wereld! Op de beste babynamenlijsten in Australië, Zwitserland, Duitsland, Italië, Oostenrijk en België (om er maar een paar te noemen), is Luca duidelijk een winnaar. De wortel van Luca is het Latijnse woord lux, wat ‘licht’ betekent, hoewel sommigen geloven dat de naam afkomstig is van het Griekse Loukas, wat ‘man die uit Lucania komt’ betekent. Hoe dan ook, Luca rockt!

 

ISLA

Uitgesproken als “EYE-la”, wint Isla sinds de jaren negentig gestaag aan populariteit, maar werd pas onlangs bekend door actrice Isla Fisher. Wereldwijd is Isla een populaire naam in Schotland, Nieuw-Zeeland, Canada en Australië. Dat is een naam met internationale allure!

 

BEAR

Bear is natuurlijk een naam die aan het dier is ontleend, maar we houden echt van hoe trendy het is geworden. En het past perfect bij een knuffelig kereltje. De beroemdste beer is natuurlijk Bear Grylls van Running Wild, maar toevallig noemde One Direction-lid Liam Payne zijn baby Bear Payne. Probeer het eens – we vinden Bear gewoon te schattig!

 

MABEL

De lieve babynaam Mabel, is zo schattig als maar kan! Dit is een van die klassieke namen die in de jaren 90 uit de mode raakten en nu weer domineert in een nieuwe generatie. Mabel heeft veel bijnamen, waaronder May, Maisie, Mabie en Mabs. Het is ook de naam van de oudste dochter van Bruce Willis en Emma Heming, Mabel Willis.

 

ALDEN

Zo’n interessante naam voor een klein meisje! Alden, van het oude Engelse Aldwine, betekent ‘oude vriend’. Dat, plus de coole genderneutrale vibes, maakt dit een uitstekende keuze om toe te voegen aan een lijst met babynamen.

 

TATE

Deze korte en stijlvolle naam is Engels en oorsprong en betekent “vrolijk”. En het feit dat Tate een leuke keuze is voor een jongen of een meisje, is zeker iets om vrolijk over te zijn.

 

LENNON

Deze muzikale achternaam is misschien wel de perfecte voornaam voor een kleine jongen (of meisje!). Lennon heeft een coole vibe, waarschijnlijk omdat het gerelateerd is aan trendy Ierse namen als Aiden.

 

RAMONA

Ramona, wat ‘wijze beschermer’ betekent, heeft een old school sound die perfect past bij de huidige trend om klassieke namen nieuw leven in te blazen.

 

SADIE

Sadie is eigenlijk een koosnaam voor Sarah, maar het is een leuke voornaam geworden in het nieuwe millennium. Het heeft een zacht vrouwelijk geluid dat voor alle leeftijden werkt.

 

FITZ

Fitz, een afkorting van Fitzgerald, is een bijnaam die zeker op zichzelf kan staan. Het is slim en eigenzinnig, maar toch stijlvol.

 

LEONORA

Geef Eleanor een moderne update met de vergelijkbaar klinkende Leonora. De naam klinkt klassiek, maar is nog steeds uniek genoeg om de aandacht te trekken.

 

ZEPHYR

Zephyr betekent letterlijk ‘westenwind’. Het is een echte hipster babynaam. Toch schatten wij de kans klein in dat je deze veelvuldig tegen gaat komen.

 

WINTER

Een beetje hipster, een beetje gothic en helemaal cool. Winter is een prachtige babynaam, die vooral geschikt is voor een babymeisje. Voor degenen onder ons die houden van de schoonheid van de grimmigheid van de winter, is dit een perfecte babynaam.

 

YORKE

Thom Yorke van Radiohead is een absolute indierockgod, en het zou een behoorlijk serieuze hipsterbeweging zijn om een babyjongen Yorke – of Thom, wat dat betreft – ter ere van hem te noemen. We houden echter ook van de naam, en Thom is een klassieker.

 

ZANE

Zane was oorspronkelijk een achternaam, maar we houden ervan als voornaam voor een baby van beide geslachten, maar deze is vooral voor een jongen. Kort en krachtig en is misschien een verwijzing naar de coole Amerikaanse schrijver Zane Gray.

 

ORION

Orion is de naam van het eerste sterrenbeeld dat elk kind leert. In de Griekse mythologie is hij misschien de jager, maar we denken dat deze naam eigenlijk nog cooler is voor een babymeisje.

 

ZELDA

Hoewel we van F. Scott Fitzgerald, schrijver van The Great Gatsby, houden, zijn we nog meer verliefd op zijn vrouw en muze, Zelda. Ze was een icoon van haar tijd. Maar misschien is de naam nog wel bekender van het videospel The Legends of Zelda.

 

BOWIE

Bowie is een coole naam voor een jongen of een meisje, maar we denken dat het een bijzonder coole naam is voor een babyjongen. Het is een eerbetoon aan rockgod en hipsterlegende David Bowie, die er volledig in geloofde dapper genoeg te zijn om zichzelf te zijn.

 

DANTE

Dante is een Italiaanse babynaam en de Italiaanse vorm van de Engelse Durand. De dichter Dante Alighieri is misschien het best bekend vanwege het schrijven van The Divine Comedy, en is een geweldige naamgenoot voor een jongetje dat misschien zelf opgroeit tot schrijver.

 

FLANNERY

Mary Flannery O’Connor, beter bekend als Flannery O’Connor, was een Amerikaanse romanschrijver die bekend stond om haar werk in het Zuid-gotische genre. Oorspronkelijk van Ierse afkomst, betekent de naam “afstammeling van Flannabhra”, maar we denken dat het geschikt is voor een babymeisje van elke achtergrond.

 

JAGGER

Jagger is zo’n ontzettend coole naam voor een babyjongen. Een Engelse naam die ‘venter’ betekent en onlosmakelijk verbonden is met de branie en coolheid van Mick Jagger – nu Sir Michael Philip Jagger – de frontman van rocklegendes The Rolling Stones.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief