9 manieren om de bevalling op te wekken volgens grootmoeders

Over je uitgerekende datum en op zoek naar natuurlijke manieren om de bevalling op te wekken? Hier zijn negen ouderwetse manieren die misschien wel werken.

Ouderwetse manieren om bevalling op te wekken
 
Als je uitgerekende datum voorbij is, is de kans groot dat je heel graag je aanstaande baby wilt ontmoeten. Er is geen tekort aan dingen waarvan wordt gezegd dat ze helpen bij het opwekken van weeën. Houd er rekening mee dat deze methoden niet medisch bewezen zijn en dat het belangrijk is dat je jouw verloskundige raadpleegt en groen licht krijgt voordat je met een van deze manieren om weeën op te wekken gaat experimenteren.

 

1. Heb seks

Sperma bevat prostaglandines, hormonen die kunnen helpen bij het rijpen (verzachten en openen) van de baarmoederhals, wat mogelijk kan leiden tot weeën. Evenzo komt bij een orgasme het hormoon oxytocine vrij, dat de spieren van de baarmoeder stimuleert om samen te trekken.
Waarschuwing: vermijd geslachtsgemeenschap als jouw vliezen gebroken zijn of als er bloedverlies optreedt.

 

2. Tepelstimulatie

Zachtjes rollen, wrijven en masseren van de tepelhof gedurende een uur, drie keer per dag, zou oxytocine veroorzaken en leiden tot samentrekkingen van de baarmoeder, op dezelfde manier als borstvoeding hetzelfde effect heeft.
Waarschuwing: contracties die op deze manier worden veroorzaakt, kunnen lang en intens zijn en stress veroorzaken voor de ongeboren baby, wat kan leiden tot het vertragen van de hartslag van de foetus.

 

3. Pittig eten

Er wordt aangenomen dat feestmaaltijden als een pittige curry of heet gekruide kippenvleugels jouw spijsverteringsstelsel en darmen en als bijgevolg jouw baarmoeder kunnen activeren.
Waarschuwing: een volle maag tijdens de bevalling kan bijdragen aan brandend maagzuur, misselijkheid en braken en kan verdere complicaties veroorzaken als anesthesie noodzakelijk is.

 

4. Ananas

Bromelaïne is een combinatie van enzymen die van nature voorkomen in verse ananas. Er wordt aangenomen dat wanneer zwangere vrouwen ananas eten, bromelaïne het bindweefsel van de baarmoederhals verzacht, waardoor weeën ontstaan.

 

5. Rode frambozenbladthee

Het drinken van grote hoeveelheden rode frambozenbladthee – meer dan vier kopjes van 250 ml per dag – zou samentrekkingen veroorzaken.

 

6. Ricinusolie

Deze onaangenaam smakende plantaardige olie is in wezen een laxeermiddel. Bij orale inname – je kunt proberen de smaak te verhullen door de olie met sap te mengen – kan het krampen veroorzaken in de darmen, die de baarmoeder omringen tijdens de laatste stadia van de zwangerschap. Dit zou moeten leiden tot spierspasmen en weeën.
Waarschuwing: er zijn ongemakkelijke bijwerkingen aan het innemen van het vloeibare brouwsel: ernstige krampen, diarree en mogelijke uitdroging.

 

7. Wandelen

Het begint misschien niet met weeën, maar lopen helpt de voortgang ervan zodra de weeën zijn begonnen. Lopen laat je heupen heen en weer zwaaien, wat helpt om de baby correct te positioneren voor de geboorte en gebruikt de zwaartekracht om de baby verder naar beneden in het bekken te leiden.
Waarschuwing: wandel niet zo ver dat je vermoeid raakt – je moet jouw energie sparen voor de bevalling.

 

8. Acupressuur

Acupressuur is een vorm van aanraaktherapie die in de Chinese geneeskunde wordt gebruikt. De therapeut richt zich op specifieke drukpunten op het lichaam van de moeder, waardoor de baby naar beneden gaat, op de baarmoederhals drukt, waardoor deze rijpt en verwijden, en weeën beginnen. Sommige acupressuurtechnieken zijn ontworpen om weeën direct te stimuleren. Acupressuur bevordert ook ontspanning en verlicht spanning tijdens de bevalling.

 

9. Een hobbelige autorit

Aangenomen wordt dat een stuiterende beweging je vliezen kan breken, de baby verder het geboortekanaal in daalt of in de juiste geboortepositie wordt geduwd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief