Wat een baby echt nodig heeft de eerste dagen

Tijdens de zwangerschap wil je eigenlijk alles zo goed mogelijk regelen en voorbereiden voor wanneer je eindelijk bevalt van jouw baby. Nesteldrang zal je vast niet vreemd in de oren klinken. Maar wat als je baby ineens veelte vroeg komt? En je nog niet klaar bent? Gelukkig is wat een baby echt nodig heeft slechts een zeer kort lijstje.

Wat een pasgeboren baby echt nodig heeft
 

Je baby wilt iets eten

Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft, zorg ervoor dat je om de paar uur hebt wat je nodig hebt om je hongerige kleine baby te voeden. Zorg dus dat je ruim van tevoren alvast babyvoeding, een borstkolf, babyflessen en spenen in huis hebt.

 

Je baby wil iets aantrekken

Luiers, luiers en meer luiers. En kleding – maar lang niet zoveel kleding als je denkt. Je baby groeit ontzettend snel dus als je heel veel kleding hebt in een bepaalde maat dan is de kans aanwezig dat die er al uit gegroeid is voordat je het kan aandoen. Onze baby zou vrij groot zijn was ons verteld. We hadden dus geen maat 50 in huis. Dat was een foutje. Zorg ervoor dat je van de maten 50 en 56 wat kleding in huis hebt. Bedenk je wel dat je baby de eerste periode vooral heel veel slaapt. Een pyjama en romper is vooral het belangrijkste. Buiten natuurlijk de luiers. Je moet echt luiers hebben.

 

Je baby wilt ergens slapen

Je wilt de meest prachtige babykamer voor jouw prins of prinses. Dat snappen we allemaal. Maar wat eigenlijk echt belangrijk is, is dat je baby ergens kan slapen. Een veilig, warm en goed bed. Veel ouders plaatsen een wieg in hun slaapkamer de eerste dagen, weken of maanden. De babykamer is dus geen absolute noodzaak. Natuurlijk wel heel fijn als die al helemaal af is.

 

Je baby wil veilig zitten in de auto

Wanneer je bevalt in het ziekenhuis, en de meeste van ons doen dat, dan mag je op een dag het ziekenhuis verlaten. Dat kan dezelfde dag zijn maar ook een paar dagen later. In veel gevallen ga je dan voor comfort en rijdt je met de auto naar huis. Dat betekent dat je jouw baby veilig moet kunnen vervoeren. Een maxi cozy of andere autostoel voor pasgeboren baby’s is dus vrijwel altijd essentieel.

 

Dit is alles wat essentieel is voor een pasgeboren baby

Dit is het korte lijstje van zaken die echt essentieel zijn voor jouw pasgeboren baby. Alle andere zaken zijn uiteraard welkom en fijne of mooie hulpmiddelen maar als je kijkt naar de essentie mis je nu alleen nog de allerbelangrijkste. En dat is liefde. Jouw pasgeboren baby heeft alle liefde nodig die het kan krijgen. Maar die krijgt die al bij de eerste oogopslag is mijn ervaring. Daar hoef je niks voor te doen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief