Kan te hard persen bij poepen tot een bevalling leiden?

Oké, de meesten van ons hebben het meegemaakt. Je bent verstopt, last van constipatie en je wil niks liever dan poepen. Maar je maakt je ook zorgen dat als je te hard perst je mogelijk begint met bevallen. Ik bedoel, het is logisch! Je duwt en spant hetzelfde gebied aan dat je tijdens de bevalling zult aanspannen! Kun je niet per ongeluk te hard persen en beginnen met bevallen?

Kort gezegd, nee.

Kan poepen leiden tot een bevalling
 

Constipatie tijdens de zwangerschap komt vaak voor

Hoewel constipatie onaangename bijwerkingen met zich meebrengt, zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming en ongemak kan het gelukkig geen bevalling veroorzaken.

De harde waarheid is dat drukken en persen om te poepen geen miskraam kan veroorzaken. Poepen is belangrijk ook tijdens de zwangerschap.

Als je merkt dat je teveel moet inspannen, is de kans groter dat je last van aambeien krijgt, die ongeveer net zo leuk zijn als op een vlammend wespennest zitten. Maar het goede nieuws is dat daar in ieder geval een crèmetje voor is. En een speciaal kussentje.

Constipatie is vervelend maar als je kan poepen zorg dan dat je gaat poepen. Extra vezels eten en veel water drinken kunnen je helpen om constipatie te voorkomen of te verminderen. Dus ja kies voor een gezonde levensstijl waarbij je vezelrijk en gevarieerd eet.

Dus geen zorgen, poepen zal niet tot een bevalling leiden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief