Tips om een lange bevalling te doorstaan

Hoewel de gemiddelde duur van een eerste bevalling doorgaans vijf tot zeven uur is, inducties niet meegerekend, kan de duur van de bevalling nogal variëren op basis van verschillende factoren. Fysieke problemen zoals de positie van de baby, de body mass index (BMI) van de moeder en de bekkengrootte van de moeder kunnen het bevallingsproces beïnvloeden. Andere inspanningen kunnen langer duren vanwege emotionele problemen, zoals angst of zorgen over het geboorteproces of angst om ouder te worden.

Omgaan met een lange bevalling
 
Als je emoties ervaart waar je moeite mee hebt terwijl je je voorbereidt op jouw weeën en bevalling, neem dan contact op met jouw verloskundige en zoek hulp.

Als jouw bevalling meer dan 17 uur duurt, kan een klinische interventie worden voorgesteld om de zaken te versnellen. Jij of jouw ondersteuningsmedewerker moet vragen stellen en informatie inwinnen voordat je besluit hoe verder te gaan. Soms is een langdurige bevalling geen probleem, alleen iets voor jou en je team om mee om te gaan. Bepaalde interventies hebben mogelijke complicaties en kunnen het proces al dan niet versnellen.

Hier zijn enkele tips die je kunt volgen als je denkt dat jouw bevalling nooit zal eindigen. Onthoud gewoon dat het einde dichterbij is dan je denkt, en het zal het harde werk waard zijn wanneer jij jouw nieuwe baby in de wereld verwelkomt.

 

Concentreer je niet op de klok

Het is verleidelijk om tijdens de bevalling op de klok te blijven kijken. Je vraagt ​​je misschien af: hoe lang doe ik dit al? Hoe lang ga ik dit doen? Wanneer mag ik mijn baby vasthouden? Dit zijn allemaal geldige vragen, maar ze weerhouden je er uiteindelijk van om je te concentreren op de bevalling en het vasthouden van je pasgeboren baby.

Als je kunt, verwijder dan de klokken bij jou in de buurt, laat ze omdraaien of dek ze af. Om je af te leiden van het tellen van de minuten, wil je misschien naar muziek luisteren, een rustige wandeling maken als je kunt, je ogen sluiten of je partner een zachte massage laten geven.

 

Blijf zo lang mogelijk thuis

Terwijl jouw lichaam de belangrijkste veranderingen doormaakt die nodig zijn om jou voor te bereiden op de bevalling, zul je thuis op het hoogste niveau van comfort zijn. Als je vrij kunt bewegen, televisie kunt kijken, jouw computer kunt gebruiken of in de kamer van jouw baby kunt zitten, kun je ontspannen blijven, waardoor de bevalling sneller verloopt. Je hebt ook je eigen badkamer en bad of douche, evenals de vrijheid om te eten of te drinken – wat in het ziekenhuis niet altijd het geval is.

Het is veel gemakkelijker om de tijd in jouw eigen omgeving door te brengen en het kan voorkomen dat jouw bevalling vertraagt ​​door te vroeg naar het ziekenhuis te gaan.

 

Ga met de stroom mee

Hoewel het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, probeer het voorbeeld van je lichaam tijdens de bevalling te volgen, zelfs tijdens de langzame periodes. Bij langer werk zijn er meestal delen die rustiger zijn, en het lijkt misschien alsof de zaken zich voortslepen. Dit is de gelegenheid om uit te rusten en zelfs een dutje te doen.

De langzamere tijden tijdens het bevallingsproces zijn verre van negatief, maar zijn meestal te wijten aan het feit dat je lichaam voelt dat je een korte pauze nodig hebt voordat je verder gaat. Profiteer waar mogelijk van deze pauzes.

 

Pas comfortmaatregelen vroeg en vaak toe

Als je een lange bevalling verwacht, kom je misschien in de verleiding om iedereen te vertellen dat ze moeten rusten en je moeten steunen “wanneer je het echt nodig hebt”. Maar als je het alleen doet, kun je meer geagiteerd worden en kunnen je weeën pijnlijker aanvoelen. Laat jouw ondersteunende mensen je helpen te ontspannen en comfortabeler te zijn.

Helemaal kalm blijven kost minder energie en maakt je meer ontspannen, wat de bevalling bevordert. Vergeet ook niet om vaak te bewegen; een langzame wandeling door het huis (of door de gang als je in het ziekenhuis bent) kan jouw bevalling vooruit helpen.

 

Begin de bevalling goed

Wanneer je de eerste weeën begint te voelen, die meestal binnen een paar uur na het breken van jouw vliezen beginnen, haal dan diep adem en vergeet niet te ontspannen. Hoewel de opwinding van de komst van jouw baby dat misschien een beetje moeilijk maakt, moet je er rekening mee houden dat het krijgen van een baby geen sprint is – het is beslist een marathon.

Dus of het nu midden in de nacht is of overdag, probeer wat rust te krijgen. Eet als je honger hebt, zorg ervoor dat al je spullen ingepakt zijn voor het ziekenhuis en geniet van je laatste paar uurtjes zwangerschap.

 

Conclusie

Als jouw kleintje de tijd lijkt te nemen om de wereld binnen te gaan, blijf dan positief en steun op jouw ondersteunende mensen en het zorgteam om je door jouw bevalling heen te helpen. Voordat je het weet, kijk je terug op de bevalling en geboorte als een blije ouder.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief