Kip met roergebakken groente en aardappels

Een gemakkelijk gerecht met alle voedingswaarden voor een gezonde maaltijd, kip met roergebakken groente en aardappels. Tijdens je zwangerschap is het goed om gevarieerd te eten en alle voedingswaarden binnen krijgen. Kip is belangrijk voor de calcium en eiwitbehoefte voor de groeiende baby en zwangere moeder zelf. Door de voeding goed te variëren is het niet erg om zo nu en dan een gerecht te maken met knoflook erin. Teveel knoflook kan namelijk spijsverteringsstoornissen bij de groeiende baby veroorzaken. Echter is het wel goed voor lichaam en geest om af en toe knoflook te gebruiken in de gerechten.

 

Wat heb je nodig voor Kip met roergebakken groente en aardappels?

  • 400 gram kipfilet
  • 1 zak Italiaanse groente
  • Aardappelschijfjes
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie

 

 

Hoe bereid je Kip met roergebakken groente en aardappels?

  1. Snij de kipfilet in blokjes
  2. Bak de kipfiletblokjes 10 minuten in de olijfolie
  3. Bak ondertussen de aardappelschijfjes goudbruin in olijfolie
  4. Kruimel het groentebouillon blokje over de kip en voeg een scheutje water toe
  5. Haal de kipblokjes uit de pan en maak de pan schoon
  6. Fruit een geperst teentje knoflook in een pan met olijfolie en laat deze niet bruin worden
  7. Voeg de zak Italiaanse groente toe aan de pan met knoflook
  8. Bak de groente al roerend in enkele minuten beetgaar
  9. Voeg de kipblokjes en de aardappelschijfjes toe aan de groente in de pan
  10. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer alles goed door elkaar
  11. Als alles goed warm is, is de maaltijd klaar om te serveren