Knoflook? Zwanger?

Er zijn kruiden waarvoor je moet oppassen als je zwanger bent. Gelukkig is knoflook er niet een van. Wanneer je zwanger bent kan je met een gerust hart knoflook eten. Geniet tijdens je zwangerschap dus van heerlijke gerechten met een teentje knoflook. Of twee 🙂

 

Hoeveel knoflook als je zwanger bent?

Ik krijg weleens vragen hoeveel knoflook je nu echt mag eten als je zwanger bent. De vraag komt ook terug op diverse forums en het antwoord is vrij simpel. Je mag knoflook eten, geniet ervan. Er is geen beperking want er is geen aanwijzing dat het een negatieve invloed kan hebben op jouw ongeboren baby. Het is simpel, in de Aziatische keuken of Mediterraanse keuken eten ze veel meer knoflook dan wij in Nederland. De meeste van onze gerechten zijn namelijk zonder knoflook. Als je dat in gedachten houdt dan snap je dat je knoflook gerust kan eten.

 

Wat zit er in knoflook dat goed is voor jouw zwangerschap?

Knoflook voegt niet alleen een lekkere smaak toe aan gerechten maar het zit ook boordevol vitamines en mineralen. Calcium, fosfor, ijzer, mangaan en selenium vind je allemaal terug in knoflook. Deze mineralen hebben allemaal voordelen voor een gezonde zwangerschap. Ook zitten er belangrijke vitamines in zoals vitamine B1, vitamine B6 en vitamine C.

 

Waarmee helpt knoflook tijdens de zwangerschap?

Door de voedingsstoffen die je aantreft in knoflook helpt knoflook tegen veel zwangerschapskwaaltjes en helpt het bij de ontwikkeling van de baby in jouw buik. Zo helpt het bij de aanmaak van extra bloed, voorkomt het hoge bloeddruk en helpt het bij de ontwikkeling van het skelet, botten en tanden.

 

Voorkom bloedarmoede tijdens je zwangerschap door knoflook te eten

Bloedarmoede is een risico voor vrouwen die zwanger zijn. Simpelweg omdat je 2 liter extra bloed moet aanmaken tijdens je zwangerschap voor jouw baby. Hiervoor heb je ijzer nodig, veel ijzer. Het fijne van knoflook is dat het niet alleen ijzer bevat maar ook vitamine C. Vitamine C zorgt er namelijk voor dat je meer ijzer kan opnemen uit voeding. Win, win dus om bloedarmoede tegen te gaan.

 

Zwangerschapshypetensie voorkomen door voldoende knoflook te eten

Een hoge bloeddruk komt relatief gezien vaak voor tijdens de zwangerschap. Het eten van knoflook heeft een positieve invloed op je bloeddruk. Een hoge bloeddruk kan je niet alleen met knoflook eten voorkomen maar het kan wel een bijdrage leveren. Knoflook bevat namelijk gezonde voedingsstoffen om de kans op zwangerschapshypetensie te verkleinen.

 

Sterke botten voor jouw ongeboren baby door knoflook eten als je zwanger bent

Door knoflook te eten krijg je ook calcium binnen. Calcium is essentieel voor de ontwikkeling van de botten, tanden en het skelet van jouw ongeboren baby. Waarschijnlijk weet je wel dat je calcium binnenkrijgt door het drinken van melk of het eten van kwark maar knoflook? Daar had ik zelf niet eerder aan gedacht.

 

Wil je zwanger worden? Eet dan knoflook

Wist je dat het eten van knoflook ook een positief effect kan hebben op de vruchtbaarheid van vrouwen? Knoflook is namelijk oestrogeenverhogend. Het eten van knoflook heeft een stimulerend effect op de eisprong. Dus wanneer je minder vaak een eisprong hebt kan je er voor kiezen om dit proberen te stimuleren door vaker knoflook te eten.

 

Beperk het knoflook gebruik wanneer je bloedarmoede hebt

Het is misschien een beetje vreemd omdat knoflook vol zit met ijzer en vitamine C maar wanneer je bloedarmoede hebt kan je beter wat afstand nemen van knoflook. Knoflook kan namelijk ervoor zorgen dat je de celwanden van rode bloedlichaampjes vernietigd. Althans wanneer je het in grote mate eet. Kies daarom liever voor andere producten wanneer je tijdens je zwangerschap al last hebt van bloedarmoede.

 

Knoflook om het geslacht van jouw kindje te voorspellen

En dan nog een leuk weetje om mee af te sluiten. Wil je weten of je zwanger bent van een jongetje of een meisje? Dan kan je de knoflook test doen. Het verhaal gaat namelijk dat wanneer je in verwachting bent van een meisje dat je met gemak een teentje knoflook kan eten. Je zal namelijk niks merken van de geur. Wanneer je zwanger bent van een jongetje dan zal je helemaal gek worden van de geur het komende uur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief