Populairste muzieknummers tijdens de bevalling

Muziek luisteren tijdens de bevalling is populairder dan ooit. Maar wat luisteren moeders het meest tijdens de weeën? Wij delen de top 10 met jullie en er zitten een aantal verrassende nummers tussen.

Populaire muziek tijdens bevalling
Stel je voor … je vliezen zijn gebroken. Je bent naar het ziekenhuis geracet en bevindt je in de verloskamer, klaar om de slopende uren die voor je liggen het hoofd te bieden. Je moet diep graven om jezelf te motiveren om over de laatste hindernis te komen voordat je je kleine baby kunt ontmoeten. Dus zet je je afspeellijst op voor de bevalling… maar wat staat er op?

Er zijn een groot aantal afspeellijsten voor geboortes met titels als ‘Pregnant and Feeling Good’, ‘Birth and Labour’ en ‘Labour and Delivery’. Hiervan is een top 10 van nummers samengesteld waar mensen klaarblijkelijk naar luisteren wanneer ze worden geconfronteerd met weeën.

‘Thinking Out Loud’ van Ed Sheeran komt als beste uit de bus Het nummer, uitgebracht in 2014, is een zachte ballad die vaak wordt gekozen voor de eerste dansen op bruiloften, dus het is misschien niet verrassend dat het ook populair is bij het verwelkomen van een kind in de wereld.

 

De 10 populairste nummers tijdens de geboorte

 1. Thinking Out Loud, Ed Sheeran
 2. Blinding Lights, The Weekend
 3. Say You Won’t Let Go, James Arthur
 4. All Of Me, John Legend
 5. Take Me To Church, Hozier
 6. Let Her Go, Passenger
 7. Stay With Me, Sam Smith
 8. Wake Me Up, Avicii
 9. Riptide, Vance Joy
 10. Hello, Adele

Interessant is dat vrouwen graag luisteren naar het geluid van de stem van een man terwijl ze in de verloskamer zijn, met 9 van de top 10 mannelijke soloartiesten. Ed Sheeran komt als beste uit de bus, maar op de voet gevolgd door The Weekend, James Arthur en John Legend.

De Engelse singer-songwriter Adele is de enige vrouwelijke artiest die in de lijst verschijnt en staat op nummer 10 met haar grote hit Hello, die in 2015 werd uitgebracht.

 

Artiesten waar het meeste naar geluisterd wordt tijdens de bevalling

Ondanks dat mannelijke artiesten met de individuele nummers domineren, komen vrouwelijke artiesten bovenaan als de meest populaire keuzes, waarbij Adele, Beyonce en Enya verschillende keren in verschillende afspeellijsten zijn opgenomen.

 1. Adele
 2. Beyonce
 3. Enya
 4. Christina Aguilera
 5. Whitney Houston

 

Humoristische nummers om te luisteren tijdens de bevalling

Terwijl uit de gegevens blijkt dat de meeste vrouwen kiezen voor rustgevende popsongs wanneer ze wachten op hun kleintje, staan ​​er meer humoristische deuntjes verderop in de lijst met topnummers, waaronder ‘Stayin’ Alive ‘van Bee Gees,’ Push It ‘van Salt -N-Pepa en “I’m Coming Out” door Diana Ross.

 • Let it Go, James Bay
 • Wrecking Ball, Miley Cyrus
 • I’m Coming Out, Diana Ross
 • Push It, Salt-N-Pepa
 • I Won’t Give Up, Jason Mraz
 • Stayin’ Alive, Bee Gees
 • Survivor, Destiny’s Child
 • Just Breathe, Pearl Jam

De gemiddelde duur van de bevalling voor een eerste kind is tussen 8-12 uur (150 liedjes) en vaak sneller voor een tweede of derde kind met ongeveer vijf uur (75 liedjes). Dit wordt echter niet weerspiegeld in de muziekvoorbereiding van vrouwen, met een gemiddelde afspeellijst voor bevallingen van in totaal slechts 3 uur en 39 minuten. Misschien goed om hier nog wat aandacht aan te besteden.

Tijdens de zwangerschap komt er veel op je af en voor de bevalling moet je veel essentiële zaken voorbereiden, zoals je ziekenhuistas, maar misschien ook goed om een leuke afspeellijst te maken om positief te blijven tijdens de bevalling.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief