Churros eten als je zwanger bent

Je ziet ze steeds vaker op kermissen of andere festiviteiten, churros. Deze Spaanse lekkernij is om je vingers bij af te likken maar mag je churros eten gedurende de zwangerschap? Volgens het Voedingscentrum mag je churros gewoon eten als je zwanger bent maar wees je ervan bewust dat churros vaak worden gemaakt met kaneel. En dat mag je slechts met mate eten.

Churros tijdens zwangerschap

 

Churros tijdens de zwangerschap

Het eten van churros als je zwanger bent is dus veilig volgens het Voedingscentrum. Wel is het belangrijk dat je bewust bent van de ingrediƫnten. Churros bevatten namelijk heel veel suiker, wat kaneel en eieren. Dat betekent dat de churros goed gaar moeten zijn zodat de eieren geen kwaad kunnen. Daarnaast eet je churros niet te vaak gedurende je zwangerschap omdat ze heel veel suiker bevatten. Zo verklein je de kans op zwangerschapssuiker.

 

Kaneel in churros

Maar misschien is wel het belangrijkste om te weten dat er kaneel zit in churros. Kaneel dien je met mate te eten gedurende je zwangerschap. In churros zit gelukkig niet zoveel kaneel maar als je in de ochtend wat ontbijtkoek eet, tussendoor een stroopwafel, wat churros op de kermis en ’s avonds nog wat kruidnoten dan telt de kaneelhoeveelheid aardig op. Kennis is macht en dus deel ik graag deze informatie met je. Zo kan je zelf goed beoordelen of je churros gaat eten vandaag of liever een keertje overslaat.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief