Mag ik mango’s eten tijdens de zwangerschap?

Wie houdt er niet van mango’s? Mango’s zijn echte gouden bollen van zoetheid en verrukking, en het is jammer dat ze niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn. En als je in de zomer een paar maanden zwanger bent, is de kans groot dat je meer dan ooit naar die vruchten gaat snakken. Maar moet je wel of geen mango’s eten nu je zwanger bent?

Mango
 

Mango tijdens de zwangerschap

Laten we je geruststellen en zeggen dat je zeker een paar mango’s kunt hebben tijdens je zwangerschap. Deze vruchten zijn niet alleen hemels om te proeven, ze zijn ook erg goed in wat ze bevatten qua voedingsstoffen. Mango’s bevatten een breed scala aan mineralen en vitamines die zeer gunstig zijn voor jouw gezondheid en die van de baby. Dus er is geen reden waarom je tijdens de zwangerschap geen mango’s kunt eten.

 

Helpt bij de spijsvertering

Mango’s zijn een geweldige bron van voedingsvezels, waardoor ze zeer gunstig zijn voor iemand met spijsverteringsproblemen. Omdat zwangerschap bij de meeste vrouwen spijsverteringsproblemen zoals constipatie en diarree met zich meebrengt, kan het eten van mango’s helpen bij het reguleren van de stoelgang en het stimuleren van het metabolisme. Houd er echter rekening mee dat te veel mango’s ertoe kunnen leiden dat je diarree krijgt, wat weer niet goed is voor uw gezondheid.

 

Gezonde keuze bij zoete verlangens

Mango’s zijn erg zoet en bevatten veel suiker. Maar fructose is een goede suiker die het lichaam in gematigde hoeveelheden niet schaadt. Grote trek in zoet krijgen is heel gebruikelijk tijdens de zwangerschap, vooral als je al een zoetekauw bent. Het is dus een goed idee om een ​​paar happen mango’s en ander fruit te eten als je een zoete trek krijgt; je voegt geen schadelijke calorieën toe en jouw zoetekauw zal zeer tevreden zijn. Maar houd er rekening mee dat je jouw mangoconsumptie aanzienlijk moet verminderen als je zwangerschapsdiabetes heeft; de zoetheid is misschien slecht voor je. Als de ziekte bij jou is vastgesteld, zorg er dan voor dat je de arts raadpleegt voordat je je overgeeft aan mango’s.

 

Handhaaft de waterbalans

Mango’s bevatten een enorme hoeveelheid kalium, wat helpt bij het in evenwicht houden van het watergehalte en de elektrolyten in het lichaam. Te veel water in het lichaam is slecht tijdens de zwangerschap, omdat het een goede ontwikkeling van het kind belemmert. Bovendien zorgt ophoping van water ervoor dat de benen opzwellen, wat moeilijk lopen kan veroorzaken. Het kaliumgehalte in mango’s helpt dit evenwicht te behouden en houdt de vrouw en de baby gezond.

 

Behoudt gewicht

Mango’s bevatten zeer veel calorieën, waardoor ze perfect zijn om aan het nodige gewicht te komen voor een gezonde zwangerschap. Het is vooral gunstig tijdens het derde trimester, wanneer het belangrijk is om wat meer calorieën aan jouw dagelijkse voedselinname toe te voegen.

Zorg er echter voor dat je niet te veel mango’s eet waardoor je aankomt; in feite, als je al gewichtsproblemen heeft, is het beter om deze vrucht te vermijden. Het eten van te veel mango’s kan ook de calorieën aan het gewicht van jouw baby toevoegen, wat gezondheidscomplicaties en moeilijkheden bij het passeren van het geboortekanaal kan veroorzaken.

 

Hoe eet je mango’s

Als je mango’s koopt, zorg er dan voor dat je biologisch geteelde mango’s koopt. Als je in een regio woont waar je mango’s kunt verbouwen en een boom in je achtertuin hebt, beperk je dan tot het eten van de vruchten die van die boom zijn geplukt. Als dat niet mogelijk is, koop dan mango’s van de lokale boerenmarkt. Deze mango’s zullen veel minder pesticiden en andere chemische versterkers bevatten dan in massa geproduceerde mango’s. Zorg ervoor dat je gematigde hoeveelheden mango’s hebt; niet meer dan één per dag. Eet ze samen met ander fruit, en zorg ervoor dat je ervoor een heel gezonde maaltijd hebt gegeten. Om de suiker te compenseren, moet je vroeg op de dag mango’s eten, zodat je de calorieën kunt verbranden.

Mango’s zijn een zeer genereus geschenk van de natuur aan ons, en iets waar je elke keer van moet genieten als je ze eet. En zwangerschap is echt een van die momenten waarop je het gevoel hebt dat je een instroom van deze sappige goedheid verdient. Dus mango’s tijdens de zwangerschap? Jazeker.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief