Een waterbevalling plannen

Als je hebt besloten dat je een waterbevalling wilt, moet je eerst met je verloskundige praten. Ze zullen een aantal vragen kunnen beantwoorden, waaronder of jouw ziekenhuis een bevallingsbad heeft dat je kunt gebruiken, evenals de algemene gevoelens van het ziekenhuis over bevallingen met water. Sommige ziekenhuizen ondersteunen liever watergeboorten dan andere, dus het is een goed idee om dit eerst te bekijken.

Waterbevalling
 
Als je thuis een waterbevalling wilt, kun je een opblaasbaar bevallingsbad kopen of huren. Je verloskundige zou een lijst moeten kunnen geven met de geboortebedrijven die je kunt gebruiken. Het is ook mogelijk dat het verloskundige team van de gemeenschap een bevallingsbad heeft dat je kunt lenen.

 

Ervoor zorgen dat je in aanmerking komt voor een waterbevalling

Je moet bij jouw ziekenhuis navragen of zij het prettig vinden dat je een bevalling in het water krijgt. Velen hebben een lijst met criteria waaraan je moet voldoen om deze bevallingsmethode te gebruiken.

Meestal is het prima voor gezonde vrouwen, met niet-complexe zwangerschappen, die na 37 weken bevallen.

Het kan voor jou minder veilig zijn om een ​​waterbevalling te krijgen als je een medische aandoening hebt of een moeilijke zwangerschap hebt gehad. Je kunt mogelijk geen bevallingsbad gebruiken als:

  • Je wordt gecategoriseerd als een ‘zwangerschap met een hoog risico’
  • Lijdt aan epilepsie
  • Je hebt veel overgewicht (BMI hoger dan 35)
  • Jouw bevalling is voorbarig
  • Jouw bevalling is veroorzaakt door een kunstmatig hormoon of als er serieuze zorgen zijn over de gezondheid van jouw baby

 

Nadenken over een bevallingsbad

Als je jouw eigen bevallingsbad koopt of huurt, is de grootte van het zwembad uitermate belangrijk – denk aan jouw lengte, hoeveel ruimte jij in jouw huis hebt, hoe zwaar het zwembad zal zijn, hoeveel ruimte je in het zwembad wilt hebben, zoals of je een zwembad wilt met een temperatuurregelaar om het warm en klaar te houden voor wanneer je aan het bevallen bent. Je moet controleren of je een voldoende grote warmwatervoorziening hebt en berekenen hoe lang het duurt om deze te vullen.

Misschien ken je al iemand die een waterbevalling heeft gehad, dus je kunt hem of haar naar zijn ervaring vragen. Als alternatief is een goede plek om meer te weten te komen over watergeboorten tijdens jouw prenatale lessen. Vraag bij het boeken van een les of een bevalling in het water een van de onderwerpen is die ze behandelen. Er is ook een grote selectie boeken over waterbevallingen die je kunt kopen om je meer informatie te geven.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief