Mag je appelflappen eten tijdens de zwangerschap?

Met Oud en Nieuw staan ze traditioneel gezien gewoon op tafel, de appelflappen. Maar is dat ook zo in het jaar dat je zwanger bent? Appelflappen worden namelijk gemaakt met kaneel en rauw ei. Dus rijst de vraag, mag je appelflappen eten als je zwanger bent?

Appelflappen tijdens zwangerschap
 

Appelflappen tijdens de zwangerschap

Een zwangere vrouw heeft het zwaar in december. Met al die feestdagen vol lekkernijen heb je al vaak nee moeten zeggen omdat je zwanger bent. Appelflappen vallen onder de categorie misschien. Een appelflap die je kant-en-klaar in de supermarkt koopt kan je gerust eten. Deze is in de fabriek gemaakt en daarmee veilig om te eten tijdens de zwangerschap.

 

Kaneel in de appelflap

Nu weet je dat je niet teveel mag tijdens de zwangerschap. En kaneel, heb je inmiddels wel geleerd, zit in zoveel lekkere voedingsmiddelen. Helaas ook in de appelflap. Eet dus gerust een appelflap zo nu en dan maar hou het bij af en toe. Je wilt ook niet teveel kaneelrijke producten gedurende de dag eten dus let ook op de andere producten die je die dag eet.

 

Zelf appelflappen maken als je zwanger bent

Hoewel je appelflappen mag eten die je kant-en-klaar koopt in de supermarkt is dat bij zelfgemaakte appelflappen wat anders. Hier wordt namelijk vaak rauw ei bij de bereiding gebruikt. Dat moet dus helemaal gaar zijn wil je het eten. Het probleem bij appelflappen is dus dat de binnenkant eigenlijk altijd nog wat smoezelig is. Door de appel natuurlijk maar misschien ook nog een beetje rauw ei? Dit geldt overigens ook voor appelflappen die je bij een oliebollenkraam of bakkerij koopt.

 

Kies liever voor een oliebol dan een appelflap

Het rauwe ei stukje is dus een risico tijdens de zwangerschap. Met een oliebol heb je dit probleem eigenlijk niet. Een oliebol is daarmee een veiligere keuze tijdens de zwangerschap. Tel daarbij op dat een oliebol ook minder calorie├źn bevat en je weet dat oliebollen de juiste keuze zijn tijdens Oud en Nieuw. De vraag is natuurlijk wel of je oliebollen lust.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief