Frisse geitenkaas lunch met granaatappel

Als je trek hebt in een frisse boterham dan is de Frisse Geitenkaas Lunch echt wat voor jou. Dit gerecht is sinds kort een van de favorieten van mijn zwangere vriendin en als je het mij vraagt is dat volledig terecht. Het is echt een lekkere boterham, welke je trouwens ook prima als snack kan serveren op stokbrood, maar ook nog eens heel erg gezond is wanneer je zwanger bent.

Granaatappel is namelijk super gezond en zit vol vitamine C. Daarnaast bevat het ook vitamine A, vitamine B3, vitamine E en folinezuur. Folinezuur is een vorm van foliumzuur, maar eigenlijk beter e dus belangrijk tijdens de zwangerschap. Het biedt namelijk een aantal voordelen boven foliumzuur, bijvoorbeeld dat het metabolisch actiever is dan foliumzuur. Uit onderzoek blijkt ook nog eens dat het eten van granaatappel tijdens de zwangerschap het risico vermindert op hersenbeschadiging van je baby tijdens een traumatische bevalling.

Super spul tijdens je zwangerschap dus die granaatappel en o zo lekker in combinatie met geitenkaas, avocado en een beetje honing. Een echte aanrader.

Bij twijfel over het eten van geitenkaas tijdens de zwangerschap kan je mijn blog over het eten van kaas als je zwanger bent.

 

Wat heb je nodig voor Frisse geitenkaas lunch met granaatappel?

  • Brood
  • Geitenkaas (gepasteuriseerd)
  • Avocado
  • Honing
  • Granaatappelpitjes

 

Hoe bereid je een Frisse geitenkaas lunch met granaatappel?

  1. Smeer de geitenkaas op de boterham
  2. Snij de avocado in plakken en leg deze op de geitenkaas
  3. Schenk er vervolgens wat honing op
  4. En voeg als laatste wat granaatappelpitjes toe op de boterham

Meld je aan voor onze nieuwsbrief