Granaatappel erg goed tijdens de zwangerschap

De granaatappel is een vrucht die zeker niet mag ontbreken op je boodschappenlijstje tijdens je zwangerschap. Hij is super gezond en goed te combineren met andere producten. Daarnaast kan je er ook lekkere smoothies mee maken.

De granaatappel bevat 3 keer zoveel antioxidanten als bijvoorbeeld druiven en is daarom een hele gezonde fruitsoort. Daarnaast bevat het ook heel veel vitamines en mineralen die goed zijn voor je zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A, vitamine B, vitamine C en vitamine E. Vitamine A is goed om de ogen van je baby te ontwikkelen tijdens de zwangerschap. Vitamine B is goed voor de ontwikkeling van je baby zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van de ruggenmerg en de hersenen. Vitamine C verhoogd de opname van ijzer tijdens je zwangerschap, wat weer nodig is voor de aanmaak van het bloed van je baby. Vitamine E zorgt ervoor dat je eigen immuunsysteem voldoende werkt tijdens je zwangerschap. Op die manier voorkom je dat je ziek wordt en kunnen alle goede vitamines en mineralen naar je baby toe.

Buiten al deze vitamines en antioxidanten levert granaatappel ook folinezuur. Folinezuur is een voorloper van foliumzuur en werkt metabolisch actiever van dan foliumzuur. Folinezuur krijg je dan ook voorgeschreven wanneer je een tekort aan foliumzuur hebt tijdens je zwangerschap. Folinezuur is echter duurder dan foliumzuur en daarom wordt foliumzuur altijd voorgeschreven tijdens de zwangerschap in plaats van folinezuur.

Uit onderzoek blijkt ook dat het eten van granaatappel de kans op een hersenbeschadiging verkleint wanneer je een traumatische bevalling hebt. Een opvallende constatering natuurlijk, maar zo zie je dat de granaatappel net als een aantal andere voedingsproducten een soort van speciale krachten heeft. Dit maakt dan ook dat voeding zo belangrijk is tijdens je zwangerschap. Het zijn de bouwstenen voor je geboorte waarvan je baby de rest van zijn hele leven profijt kan hebben.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief