Aardbeien mango smoothie

Trek in mango? Mix de mango met aardbeien en wat yoghurt en je hebt een heerlijke smoothie. De mango is een heel gezond stukje fruit, ook wanneer je zwanger bent. De calcium en magnesium die in de mango zitten helpen namelijk op een aantal punten. Zo helpt het stress voorkomen en ontspant het de spieren. Hiermee kan de mango miskramen helpen voorkomen. Daarnaast zit er in mango tamelijk veel ijzer welke ervoor zorgt dat je een energieboost krijgt.

Daarnaast kan je lichaam meer ijzer opnemen uit andere voedingsmiddelen door het gehalte aan vitamine C dat in de mango zit. Vitamine C is ook goed voor je ongeboren baby omdat deze helpt bij de opbouw van sterke botten en tanden. Daarnaast bevordert het ook de samenhang tussen de cellen en de groei van de baby tijdens de zwangerschap.

Als laatste wil ik nog opmerken dat er in de mango ook nog eens antioxidanten zitten en bètacaroteen. Bètacaroteen is de voorloper van vitamine A en is ongevaarlijk. Bètacaroteen maakt in het lichaam namelijk vitamine A aan, maar kan niet een teveel aan vitamine A aanmaken. Bètacaroteen maakt namelijk automatisch minder vitamine A aan als dat nodig is. Hiermee krijgt de baby tijdens de zwangerschap voldoende vitamine A, welke van belang is voor de ontwikkeling van de ogen. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot (nacht)blindheid.

Al met al is de mango dus heel gezond tijdens de zwangerschap. Meng mango met aardbeien en maak er een lekkere smoothie van.

 

Wat heb je nodig voor een Aardbeien mango smoothie?

  • 2 Handjes aardbeien
  • 1 Mango
  • Bakje yoghurt

 

Hoe maak je een Aardbeien mango smoothie?

  1. Schil de mango en snij de zachte stukken van de mango af. Snij deze in kleine stukjes
  2. Was de aardbeien en halveer deze
  3. Gooi de aardbeien, mango en yoghurt in de blender en zet deze aan totdat je een gladde mousse krijgt
  4. Giet in een glas en steek er eventueel een rietje in. Genieten geblazen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief