Ananas Aardbei Smoothie

Voldoende fruit eten wanneer je zwanger bent kan een opgaven zijn in sommige gevallen. Wanneer dat het geval is dan zijn smoothies tijdens de zwangerschap echt een uitkomst. Je kan smoothies meenemen in een plastic flesje, je kan het eten als ontbijt maar ook eten als dessert. Fruit is erg belangrijk wanneer je zwanger bent want het geeft je veel vitamines en vezels. Vezels zijn belangrijk omdat dit goed is voor je stoelgang. Daarom proberen we drie stuks fruit per dag te eten. Zodoende heb ik weer een smoothie met meerdere fruitsoorten gemaakt, de ananas aardbei smoothie.

Aardbeien zijn een van onze favorieten omdat er veel vezels, vitamine C, foliumzuur en antioxidanten in zitten. Daarnaast zit er in de smoothie ook ananas en veel mensen hebben vaag iets gehoord over geen ananas wanneer je zwanger bent. Ananas zou namelijk weeën kunnen opwekken.

In het verhaal zit een kern van waarheid maar die verbied je niet om ananas te eten. In het hart van de ananas zit kinine. Kinine kan weeën opwekken en zodoende klopt het verhaal. Echter eet je altijd ananasringen. De reden dat het ringen zijn is omdat het hart eruit gesneden is. Dat geldt dus ook voor de kinine. Daarbij komt dat je kinine in grote hoeveelheden binnen dient te krijgen. Ananassap bevat namelijk ook kinine maar dat is in minimale hoeveelheid en daarom kan je ook gewoon ananassap drinken zolang je het maar met mate doet. Ananas kan je dus prima eten wanneer je zwanger bent, zeker ook omdat het heel veel goede eigenschappen heeft.

Er zit in ananas namelijk foliumzuur, vitamine C, kalium, calcium en magnesium. De mix van ananas en aardbei is daarnaast ook heerlijk zoet en wanneer je zwanger bent dien je natuurlijk te genieten van eten en daarom is dit een aanrader.

 

Wat heb je nodig voor een Ananas Aardbei Smoothie?

  • 1 Ananas
  • 1 klein handje aardbeien
  • Scheutje magere yoghurt

 

Hoe maak je een Ananas Aardbei Smoothie?

  1. Snij de ananas in schijven en snij vervolgens de schil van de ananas
  2. Snij het hart uit de ananasringen en snij de ananasringen in blokjes
  3. Ontkroon de aardbeien en was de aardbeien
  4. Meng alles in de blender en serveer in een glas met een rietje

Meld je aan voor onze nieuwsbrief