Ananas eten tijdens zwangerschap?

Er gaan veel geruchten rond het eten van ananas tijdens de zwangerschap. Zo zou het eten van ananas als je zwanger bent weeën oproepen. Toch staat ananas ook bekend als een hele gezonde vrucht. Dus, ananas eten als je zwanger bent, slim of niet?

 

Ananas eten als je zwanger bent is veilig

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, je kan ananas veilig eten als je zwanger bent. Er zijn geen gevaren en geen risico’s. Ananas zit boordevol belangrijke vitamines en mineralen die gezond zijn voor jou en jouw ongeboren baby.

 

Waarom is ananas zo goed als je zwanger bent

In een ananas zitten zoals gezegd goede mineralen en vitamines. Deze zijn goed voor jouw huid, voorkomen haaruitval en dragen bij aan het behoud van gezond tandvlees. Tandvleesproblemen komen vaak voor tijdens de zwangerschap. Daarom is het prettig dat het eten van ananas kan helpen om je tandvlees gezond te houden.

 

Wat zit er in ananas wat het zo gezond maakt voor zwangere vrouwen?

In ananas zit vitamine A, vitamine C, foliumzuur, calcium, kalium, mangaan en magnesium. De vitamine C helpt bij het gezond houden van het tandvlees maar ook houdt het je gezond. Daarbij zorgt het ervoor dat je ijzer uit andere voeding beter kan opnemen. IJzer heb je nodig om bloedarmoede te voorkomen tijdens je zwangerschap. Helaas komt dit vaak voor, je hebt immers 2 liter extra bloed nodig tijdens je zwangerschap en hiervoor is veel ijzer nodig.

Foliumzuur is uiteraard belangrijk voor jouw ongeboren baby om zich gezond te ontwikkelen zoals je waarschijnlijk wel weet. En kalium houdt bijvoorbeeld je bloeddruk op een gezond niveau. Ook een hoge bloeddruk komt namelijk nog steeds voor bij zwangere vrouwen.

 

Roept ananas geen weeën op als je zwanger bent?

Er gaat al jaren een verhaal de ronde dat je weeën kan oproepen door het eten van ananas. Het is een fabeltje, maar met een kleine kern van waarheid. Het hart van de ananas zit namelijk vol met kinine. Deze kinine kan weeën oproepen wanneer je dit in hele grote hoeveelheden eet. De kans dit je dit doet is echter heel erg klein. Het hart van ananas is namelijk niet zo lekker en ontzettend hart.

Wanneer je heel veel kinine binnenkrijgt terwijl je baby nog niet klaar is om geboren te worden vergroot je de kans op een miskraam. Dat is natuurlijk niet wat je wilt maar zoals gezegd vind je kinine nergens anders in de ananas dan in het hart. En dat hart eet eigenlijk niemand.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief