Drive-By babyshower ideeën voor zwangere vrouwen tijdens het coronavirus

Met deze nieuwe babyshower-trend kun je jouw zwangerschap vieren met dierbaren terwijl je toch veilig blijft tijdens de COVID-19-pandemie.

Drive by babyhower ideeen
 
Niets zegt “Welkom in de wereld, kleintje” als een rij auto’s buiten je huis die toeteren en muziek spelen terwijl vrienden roepen “We houden van je!” Dit is wat er gebeurt bij een drive-by babyshower, een nieuwe trend die opkwam tijdens de uitbraak van het coronavirus.

Als je een aanstaande moeder bent, kun je nog steeds worstelen met enkele van de veranderingen die gepaard gaan met zwanger zijn tijdens een wereldwijde pandemie, of het nu gaat om veranderingen in het ziekenhuisbeleid, minder prenatale afspraken of virtuele geboorteklassen.

En omdat sociale afstand nemen zo belangrijk blijft, kan het zijn dat je nog steeds aan het bijkomen bent van de teleurstelling dat je je babyshower moest annuleren. Dat is volkomen begrijpelijk. Maar alleen omdat je niet het evenement zult hebben dat je oorspronkelijk voor ogen had, wil nog niet zeggen dat je je aankomende baby helemaal niet kunt vieren.

 

De nieuwe vorm van babyshowers

Drive-by-babyshowers zijn een nieuwe kijk op de traditionele babyshower (net zoals virtuele babyshowers dat zijn). “Drive-by-feesten zijn absoluut een inventief concept die voortkomen uit de regels rond sociale distantiëring. Ze kunnen worden omschreven als een ‘partyparade’. Drive-by babyshowers zijn helaas niet voor iedereen mogelijk (zoals degenen die geen auto hebben). Traditionele babyshowers zullen ze waarschijnlijk niet vervangen (wanneer de 1,5 meter regel eindigt, zullen we enthousiast zijn om weer persoonlijke babyshowers te hebben). Ze zijn nog steeds leuk en kunnen de toekomstige mama zich speciaal en geliefd laten voelen tijdens de coronacrisis en lockdown.

We zijn hier allemaal nieuw in, en er zijn geen traditionele regels in ons niet-in-persoon-feestjes-klimaat (behalve de regels over sociale afstand natuurlijk). Onthoud dus: het gaat erom je te laten glimlachen en je geliefd te laten voelen. Als je een drive-by-babyshower wilt uitproberen, volg dan deze tips om er een succes van te maken.

 

Drive-by baby shower-ideeën

 

Vraag om een ​​gastheer

Wie zou je originele babyshower kunnen hosten? Die vriend of dat familielid is misschien net zo teleurgesteld dat ze je feest niet hebben gezien. Niet iedereen zal de mogelijkheid bedenken om een ​​drive-by-babyshower te organiseren, dus aarzel niet om dit idee aan een vriend of familielid te vertellen. Maar je moet je ook bevoegd voelen om dit evenement zelf te organiseren. Er is geen enorme last om een ​​drive-by babyshower samen te stellen – je hoeft je huis niet schoon te maken of eten te organiseren. Onthoud gewoon dat degene die het opzet het concept moet uitleggen aan geliefden die het misschien niet snappen.

 

Geef belangrijke details over de uitnodigingen

Doe wat bij je past. Als je informeel wilt zijn, stuur dan een groeps-whatsappbericht. Als je er zin in hebt, kun je papieren uitnodigingen sturen. Geef een datum en een tijdspanne van 30 minuten tot een uur voor “gasten” om langs te rijden. “Als je een kortere periode kiest, krijg je meer een energiek gevoel in plaats van dat gasten de hele dag willekeurig voorbij rijden.

 

Laat ze geschenken meebrengen

Hoewel het zeker niet verplicht is, moet je, als je een online wensenlijstje met cadeaus hebt, een link ernaar opnemen in de uitnodiging. Je tante wil je die babydeken geven die ze de hele winter heeft gebreid. Je drie besties willen je die geweldige kinderstoel geven. Als je je persoonlijke evenement moest annuleren, hebben veel mensen hun cadeautjes waarschijnlijk al gekocht en willen ze je de kans geven om ze aan je te geven voordat de baby arriveert. Jouw vrienden en familie kunnen cadeaus afgeven (van een veilige afstand) Of naar je laten opsturen – waar ze zich het prettigst bij voelen.

 

De stemming bepalen

Helemaal optioneel, maar als je alles uit de kast wilt halen, versier dan je voortuin. En vergeet niet wat je aan hebt. Als je op zoek bent naar iets meer aan de ingewikkelde kant, kun je je verkleden in een speciale feestoutfit en op je gazon gaan zitten en genieten van een speciale mocktail terwijl gasten voorbij rijden.

 

Maak het speciaal voor de toekomstige mama

Als je een drive-by-babyshower bijwoont, kun je haar favoriete liedje (of een speciaal liedje tussen jullie twee) aanzetten als je langskomt. Bonuspunten voor het versieren van de auto of het dragen van een kostuum dat haar aan het lachen maakt.

 

Vraag iemand om te filmen

Zodra de autoparade begint, vraag je iemand (de gastheer of je partner misschien) om de straat over te rennen om een ​​video van de actie te maken (nogmaals, vanaf een veilige afstand). Elke keer dat je ernaar kijkt, voel je de liefde.

 

Plan later een evenement

Als je het idee van een drive-by-party leuk vindt, maar nog steeds teleurgesteld bent over het annuleren van je persoonlijke evenement, is het oké om beide te doen.

 

Neem een ​​virtuele bijeenkomst op

Kun je niet kiezen tussen een virtuele en een drive-by babyshower? Combineer beide ideeën.

Laat iedereen een cadeautjes afgeven tijdens de drive-by babyshower. Laat daarna pizza en cake bij iedereen bezorgen en eet gezamenlijk tijdens een online webcammeeting. Er is ruimte om even met iedereen te praten maar ook om cadeautjes open te maken en ze persoonlijk te bedanken.

 

Houd rekening met sociale afstand

Het belangrijkste is dat je je tijdens een drive-by-babyshower altijd houdt aan de richtlijnen voor sociale afstand, voor ieders veiligheid.

Laat je drive-by-babyshower dienen als een echte schreeuw-het-vanaf-het-dak uitbarsting van geluk dat je een baby krijgt. Want ook al is de huidige uitbraak van het coronavirus ongetwijfeld stressvol en overweldigend, de toekomst met je kleintje ziet er zo rooskleurig uit.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief