Jasmijn thee drinken als je zwanger bent

Alsof je nog niet genoeg in de gaten moet houden wat betreft eten als je zwanger bent, moet je ook op je je drinken letten. Zelfs bij thee. Jasmijn thee mag je gewoon drinken als je zwanger bent maar wel met mate. Dat heeft alles te maken met de cafeïne die je aantreft in thee. Het officiële advies is beperk je cafeïne inname tot 200 mg per dag. Ons advies, drink liever geen koffie en thee tijdens de zwangerschap.

Zwanger jasmijn thee drinken

 

Cafeïne in jasmijn thee

Niks mis met jasmijn thee behalve dan de cafeïne. De exacte hoeveelheid cafeïne per kopje jasmijn thee is lastig aan te geven. Dit hangt af van de temperatuur en de trektijd. Een kopje groene jasmijn thee bevat ongeveer 35 mg cafeïne. Dan denk je, o ik kan wel een paar kopjes per dag drinken. Maar vergeet niet dat cafeïne in veel meer producten zit dan je denkt. Chocolade, koffie, thee, cola, ijsthee en energiedrank zit allemaal cafeïne. Aan die 200 mg zit je sneller dan je denkt.

 

Voordeel van jasmijn thee

Jasmijn thee is niet alleen maar slecht. Onderzoek heeft aangetoond dat het ook een rustgevende werking heeft. Dit onderzoek werd gepubliceerd in de European Journal of Applied Physiology. De geur van jasmijn kalmeerde de 24 proefpersonen en dat uitte zich in een verlaagde bloeddruk bij stress en een verlaagde hartslag.

 

Conclusie: Zwanger jasmijn thee drinken mag officieel

Het voedingscentrum geeft aan dat jasmijn thee toegestaan is tijdens de zwangerschap. Houdt hiervoor wel je cafeïne inname in de gaten. Beperk dit tot 200 mg per dag. Ons advies is om jasmijn thee te laten staan tijdens de zwangerschap aangezien je meer cafeïne binnenkrijgt dan je denkt gedurende de dag.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief