Zo overleef je feestjes als je zwanger bent

Alleen omdat je zwanger bent, wil nog niet zeggen dat je feestjes aan je voorbij moet laten gaan. Hoe je nu je zwanger bent toch naar feestjes kan gaan? Dat lees je hieronder.

Feestjes doorkomen als je zwanger bent
 
Heb je een traan gelaten toen je je realiseerde dat je zwangerschap betekent dat er geen cocktails, sushi-hapjes meer zijn of de hele nacht op tafels dansen? Probeer niet te wanhopen – er zijn zoveel nieuwe dingen om naar uit te kijken. Je nieuwe levensstijl betekent dat je je weekenden terugkrijgt, geen katers, een gegarandeerd excuus om een ​​feestje vroeg te verlaten of helemaal niet aanwezig te zijn. Als je moeite hebt om je aan te passen als zwangere feestganger, of misschien zit je nog in het begin van je zwangerschap en probeer je het nog te verbergen – hier is je gids over hoe je door al die feestjes kunt komen terwijl je zwanger bent.

 

Als je zwangerschap nog een geheim is

Als je nog niet klaar bent om je zwangerschap aan te kondigen, kan het moeilijk zijn om het op een feestje geheim te houden. Kies voor dranken die op alcohol lijken, bijvoorbeeld frisdrank met limoen of accepteer een glas wijn en gooi het stiekem weg terwijl niemand kijkt. Wees voorbereid met een aannemelijk excuus om niet te drinken of vroeg weg te gaan, of het nu gaat om de aangewezen bestuurder, vrienden vertellen dat je aan het detoxen bent of een ziekte voorwendt. Dit is een keer in je leven waar liegen niet wordt afgekeurd.

 

Drinken als je zwanger bent

Als je zwanger bent, adviseren experts om geen alcohol te drinken. Het consumeren van alcohol tijdens de zwangerschap kan leiden tot een verhoogd risico op doodgeboorte, vroeggeboorte en een laag geboortegewicht, naast andere complicaties. Probeer je cocktails te vervangen door mocktails, of fleur je mineraalwater op met wat limoen, citroen, sinaasappel of munt. Als je iets speciaals te drinken hebt, kan het net iets gemakkelijker worden om van de wijn af te zien.

 

Blijf uit de buurt van de sigaretten, inclusief passief roken

Als je een roker bent, kun je het beste stoppen voordat je een baby probeert te krijgen. Maar als het je nog niet gelukt is om de sigaretten uit je leven te schrappen, is het belangrijk om zo snel mogelijk te stoppen. Er zijn aanwijzingen dat roken, waaronder passief roken, consequent in verband wordt gebracht met vroeggeboorte, een laag geboortegewicht en andere complicaties. Als je moeite hebt om te stoppen met roken, zoek dan professionele hulp. Als je op een feestje in een openbare ruimte bent, is de kans groot dat er rokers in de buurt zijn. Laat dit je niet in paniek brengen, ga gewoon ergens anders heen of vraag de rokers beleefd om te verhuizen, je zult merken dat mensen goed reageren op een zwangere vrouw.

 

Eet smakelijk

Rondhangen aan de buffettafel of vriendschap sluiten met de serveerster is een goed tijdverdrijf voor zwangere feestgangers. Zorg ervoor dat je voedsel zoals rauwe vis, vleeswaren en rauw ei vermijdt. Als je op een feestje bent en je opties zien er somber uit, aarzel dan niet om een ​​medewerker of de gastheer van het feest te vragen naar je eetopties. Als back-up is het altijd slim om wat snacks bij je te hebben; mueslirepen, of noten glijden gemakkelijk in je handtas.

 

Ga zitten, blijf koel en drink (water)

Of je nu voor de lange termijn gaat of gewoon even hallo wilt zeggen, het is altijd een goed idee om een ​​comfortabele plek te vinden. Het is gemakkelijk om oververhit te raken als je zwanger bent, vooral in een drukke ruimte of op een warme dag. Zoek een comfortabele stoel in de schaduw of bij de airconditioning. Op deze manier kunnen mensen naar je toe komen in plaats van dat je de hele nacht op moet staan ​​en je gezwollen enkels je er later om haten. Vergeet ook niet meer water te drinken, zwangere vrouwen moeten meer drinken dan de gebruikelijke acht glazen.

 

Draag comfortabele kleding

Het kan frustrerend zijn om de juiste kleding te vinden om te dragen als je zwanger bent. Draag waar je je het prettigst in voelt en heb niet het gevoel dat je je onder een parachute moet verstoppen (tenzij dat je gelukkig maakt). Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt ​​die stabiliteit bieden en het extra gewicht dat je draagt, ondersteunen.

 

Zoek de toiletten

Misschien heb je deze gewoonte al ontwikkeld – zoek bij het betreden van een kamer het dichtstbijzijnde toilet. De blaas van een zwangere vrouw wacht op niemand. Om dat moment van paniek te voorkomen, lokaliseer je het toilet voordat de situatie escaleert tot kritiek.

 

Zorg voor een maatje

Net zoals je een wingman (of wingwoman) nodig hebt tijdens een avondje uit, heeft een zwangere vrouw een maatje nodig. Of het nu je partner, vriend of oudoom is, zorg voor iemand op wie je kunt rekenen als je wat extra steun nodig hebt.

 

Zeg het maar

Wees niet bang om hulp te vragen. Je bent in je eentje bezig een mens te laten groeien – het is normaal dat je wat hulp nodig hebt. Of je nu de chef vraagt ​​om een zwangerschapsvriendelijke maaltijd voor je te bereiden of iemand vraagt ​​of ze het erg vinden om hun stoel op te geven, mensen zullen bijna altijd bereidwillig zijn.

 

Zorg voor een exitplan

Er is niets erger dan het gevoel te hebben dat je vastzit op een feestje terwijl je liever thuis bent met een knus dekentje terwijl je Netflix kijkt. Zorg voor een exitplan en voel je niet slecht als je vroeg moet vertrekken.

 

Zwangerschap is geen enkele reis naar een saaie nacht

Alleen omdat je zwanger bent, wil nog niet zeggen dat je de dansvloer moet vermijden of vroeg naar bed moet. Luister naar je lichaam; als je er zin in hebt, kun je nog steeds feesten met de besten van hen. Je zult snel beseffen dat jezelf vergelijken met andere moeders of advies inwinnen uit een zwangerschapsboek geen duurzame manier is om ouder te worden. Je maakt de regels op basis van wat goed voor jou is.

 

Geniet van de aandacht

Het duurt misschien 9 maanden, maar we garanderen dat je zwangerschap in een oogwenk voorbij is en je zult terugkijken op leuke herinneringen. Dit is een bijzondere tijd in je leven; geniet ervan en geniet van de aandacht, want zodra de baby komt, zullen alle ogen op hem of haar gericht zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief