Zwanger aan de Paasbrunch

Pasen is een feest dat staat voor vruchtbaarheid. Jij bent zwanger dus met jouw vruchtbaarheid zit het wel goed en dat wil je vieren met de Pasen. In Nederland kiezen we vaak voor een Paasontbijt of Paasbrunch op zowel eerste als tweede Paasdag. Hoe zet je de ideale Paasbrunch op tafel tijdens de zwangerschap?

Paasontbijt en paasbrunch
 

Eieren

Pasen kan niet zonder eieren. Eieren kunnen prima als je zwanger bent maar zorg er wel voor dat ze goed gekookt en helemaal gaar zijn. Kies daar het liefst voor een gekookt eitje en uiteraard hard gekookt. Die kan je natuurlijk mooi schilderen of verstoppen voor de kinderen als je die als hebt. Eieren hoef je dus niet te missen tijdens het passontbijt of de paasbrunch.

 

Chocolade

Je mag dit en dat niet tijdens de zwangerschap. Maar chocolade mag dus wel gewoon. Liefst pure chocolade natuurlijk maar toch. Er is zelf een onderzoek dat zegt dat chocolade goed is tijdens de zwangerschap. Dus pak uit met paaseitje en paashazen van chocolade.

 

Verse jus d’orange

Versgeperste jus d’orange doet het altijd goed bij een brunch. Maar je kan ook kiezen voor water met vers fruit. Een mooie karaf water met partjes sinaasappel, citroen en druiven bijvoorbeeld. Het ziet er feestelijk uit, is lekker en ook nog eens gezond. Zo hoort een paasbrunch te zijn tijdens de zwangerschap.

 

Brood en croissants

In Nederland houden wij van brood. Zo simpel is het. En bij het passontbijt en ook bij de paasbrunch pakken wij het liefst uit. Denk aan harde broodjes, croissants en kaneelbroodjes. Wil je extra gezond bezig zijn tijdens je zwangerschap? Kies dan voor volkorenbroodjes. Maar misschien kies je voor een bijzonder brood tijdens de paasbrunch, dat kan prima. Denk aan een brunchbrood of breekbrood of brood gemaakt met noten.

 

Broodbeleg

Al dat brood dat verdient beleg. Let hierbij wel op de keuzes die je maakt want salami en chorizo worden bijvoorbeeld afgeraden. Vleeswaren zijn toch wat lastig tijdens de zwangerschap. Kies liever voor kaas (gepasteuriseerd uiteraard) of misschien toch zoet beleg zoals jam of pindakaas.

 

Soep

Zeker bij de paasbrunch staat er vaak soep op tafel. Een uitstekend keuze om de benodigde vitamines en mineralen binnen te krijgen tijdens de zwangerschap. Zeker als je gaat voor een groentevariant: gezond, goedkoop, maar vooral niet te zwaar bij de andere gerechten. Je kan aan van alles denken zoals een avocadosoep, wortelpsoep of aspergesoep.

 

Asperges

Voor sommige mensen horen asperges bij Pasen. Laat je zwangerschap je niet tegen houden, geniet van asperges als je dat wilt. Ze zijn een echte lekkernij en er is geen reden om asperges te laten staan als je zwanger bent.

 

Hartige taart

Het fijne van taart is dat je deze al kan voorbereiden voordat het paasontbijt of de brunch aanbreekt. Kies voor een lekkere quiche. Zorg er voor dat je zeker weet dat deze helemaal gaar is in verband met jouw zwangerschap.

 

Zoetigheden

Mijn moeder zei altijd, Pasen kan niet zonder zoetigheid. En daar heeft ze gelijk in. Een lekkere Paastulband, cupcakes of chocolademuffins. Heerlijk. Het hoort bij Pasen en voor jouw zwangerschap geen bedreiging zolang het beslag helemaal gaar is. Voor de zekerheid kan je ze ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt, dan zit je vrijwel altijd goed.

 

Salade

Lekker, fris en gezond. Een salade op tafel tijdens de paasbrunch is een verstandige keuze. Het helpt je aan de nodige vitamines en mineralen en is lekker licht om te combineren met de andere lekkernijen op tafel. Probeer om je salade te voorzien van noten, gepasteuriseerde kazen, fruit en groentes.

 

Vis tijdens de Paasbrunch

Met regelmaat verschijnt er met de Paasbrunch ook vis op tafel. Lekker en gezond maar misschien niet zo verstandig tijdens de zwangerschap. Dit is namelijk vaak gerookte zalm, paling of Hollandse garnalen (en die zijn rauw). Dat zijn allemaal vissoorten die je beter kan laten staan tijdens de zwangerschap. Ook tonijn moet je helaas aan jezelf voorbij laten gaan.

 

Egg muffins

Echt te heerlijk egg muffins, met of zonder bacon. Je ziet de recepten veel voorbijkomen op internet. Let hierbij absoluut op dat je zorgt dat de eieren hardgekookt zijn en helemaal gaar. Lukt dit je niet of twijfel je, laat het dan dit jaar aan je voorbij gaan.

Ik wens je alvast een heel fijn paasontbijt of paasbrunch toe.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief