Sinterklaas vieren als je zwanger bent

In de winterse maanden hebben we altijd een aantal leuke feesten op de agenda staan. Sinterklaas is er zo één maar hoe vier je sinterklaas als je zwanger bent? Wat mag je eten? Wat mag je drinken en hoe ga je om met de zwangerschapskwalen tijdens deze drukke en koude periode? Het sinterklaasfeest en de zwangerschap.

Sinterklaas als je zwanger bent
 

Wat kan je tijdens sinterklaas eten als je zwanger bent?

Chocoladeletters, pepernoten en marsepein. Allemaal lekkernijen die tijdens de sinterklaasavond op tafel komen. Maar kan je het allemaal eten als je zwanger bent? Nu je zwanger bent tijdens het sinterklaasfeest is er het een en ander veranderd. Dus even een korte opsomming over het eten tijdens het sinterklaasfeest.

 

Chocoladeletters

Het eten van chocoladeletters als je zwanger bent wordt niet perse afgeraden. Er is zelfs een onderzoek dat aantoont dat een beetje chocolade per dag zelfs goed is voor je zwangerschap.

 

Pepernoten

Bij sinterklaas horen pepernoten maar in pepernoten zit kaneel en daar mag je niet teveel van als je zwanger bent. Gelukkig mag je ze wel eten maar houdt het beperkt tot een handje per dag. Wil je exact weten hoeveel pepernoten je per dag mag eten nu je zwanger bent? Lees dan ons artikel.

 

Kruidnoten

Pepernoten zijn waarschijnlijk het bekendst maar kruidnoten zie je het meest in de supermarkt liggen. Kruidnoten met chocolade zijn waarschijnlijk het meest populair. Nu je zwanger bent mag je deze gerust eten maar ook hier is het opletten op de hoeveelheid. Er zit namelijk ook kaneel in de kruidnoten. Bereken hoeveel kruidnoten je mag eten als je zwanger bent.

 

Marsepein

Lekker marsepein eten tijdens de feestdagen kan geen kwaad. Althans in de meeste gevallen. Marsepein bevat namelijk geen gevaarlijke stoffen voor jouw zwangerschap maar voor het vormen van de marsepein bij taarten en andere lekkernij wordt soms rauw ei aangebracht op de marsepein. Hierdoor kunnen ze de marsepein beter in de gewenste vorm masseren. Dus eet gerust marsepein als je zwanger bent maar kies het liefst voor marsepein uit de supermarkt.

 

Met sinterklaas bekend maken dat je zwanger bent

Met sinterklaas en andere feestdagen is vaak heel de familie bij elkaar. Perfect om te zwangerschap aan te kondigen. Het is immers ook een periode van grote verrassingen en dit is natuurlijk een groot cadeau voor de aanstaande opa’s en oma’s. Leuk om de zwangerschap bekend te maken in een gedicht, een surprise of door een speen met daarop opa en oma cadeau te geven. Het is een magische tijd, zeker met het aankomende wondertje dat groeit in jouw buik.

 

Sinterklaas cadeautips voor zwangere vrouwen

Ben je al wat langer zwanger dan kan je er op rekenen dat je met sinterklaas ook veel cadeaus gaat krijgen voor jouw aankomende baby. Opa’s en oma’s vinden het heerlijk om hun kleinkinderen te verwennen, zelfs als ze nog geen kennis hebben gemaakt met hun nieuwste kleinkind. Denk aan babykleding voor als de baby net geboren is, iets voor de babykamer en anders alvast een stapel luiers of wat babyspeelgoed.

Waar men misschien niet altijd aan denkt is dat het ook fijn is voor de aanstaande moeder om alvast wat voor haar zelf te krijgen. Misschien leuke zwangerschapskleding, wat heerlijke olie om zichzelf te verzorgen en misschien een sexy lingeriesetje als opa en oma even niet opletten. Ook als je zwanger bent wil je je wel gewoon vrouw voelen.

 

Geniet van jouw sinterklaasfeest tijdens je zwangerschap

Het is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld om sinterklaas te vieren als je zwanger bent. De regels blijven qua eten en drinken gewoon gelijk en je kan erop rekenen dat je in het zonnetje wordt gezet in deze magische tijd.

Fijne sinterklaas voor alle zwangere vrouwen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief