Lekker kerst vieren als je zwanger bent

Kerst is een heerlijke tijd maar als je zwanger bent dan valt dat ineens heel erg tegen. De sfeer maakt het misschien nog een beetje goed maar als je zwanger bent zal je vooral gefrustreerd zijn over al dat lekkers dat op tafel komt wat je niet mag eten. We gaan je in elk geval goed informeren en misschien hebben we toch nog iets waar je vrolijk van wordt tijdens de kerstdagen.

Zwanger tijdens kerstmis
 

Kerst eten dat je moet laten staan als je zwanger bent

Gezond eten tijdens de zwangerschap hoeft niet moeilijk te zijn, behalve tijdens de kerst. De kerst is gewoon alles op tafel zetten wat je niet mag eten tijdens de zwangerschap. Het is gewoon vervelend.

 

Gerookte zalm

Als voorgerecht word vaak gerookte zalm geserveerd. Heerlijk. Genieten. Maar tijdens de zwangerschap wordt geadviseerd om gerookte zalm te laten staan helaas.

 

Carpaccio

Een ander veel gekozen voorgerecht tijdens de kerstdagen is carpaccio. Je krijgt meteen trek maar ook hiervoor kan je beter een alternatief laten aanrukken als je zwanger bent.

 

Paling

Ook paling komt geregeld bij ons op tafel met de kerst. Lekker! Maar tijdens de zwangerschap slaan we de paling maar weer over. Je mag ook niks met de kerst als je zwanger bent.

 

Gourmetten

Bovenaan vele lijstjes met de kerst staat gourmetten. Het is heel gezellig en in principe mag je hier ook gezellig aan mee doen nu je zwanger bent. Let wel goed op dat alles volledig gaar is wat je op de gourmet doet en probeer te werken met pannetjes. Zo voorkom je dat jouw eten in aanraking komt met dat niet toegestaan is tijdens de zwangerschap dat andere gasten op de gourmet leggen.

 

Biefstuk

Het hoofdgerecht dan. Daar mag je vast van genieten nu er een klein wonder groeit in jouw buik. Biefstuk. Ja, dat mag! Maar alleen als die helemaal doorbakken is, well done dus. Niet perse hoe de meeste mensen biefstuk lekker vinden maar goed.

 

Kaasplankje

Als dessert zit het ook al niet mee. Kaasplankjes zitten vaak vol met kazen die je niet mag tijdens de zwangerschap. Gelukkig kan je hierin variƫren. Er zijn namelijk ook veel kazen die je wel mag tijdens de zwangerschap.

 

Zelfgemaakte slagroom

Slagroom past ook bij het dessert tijdens de kerst. Slagroom die thuis gemaakt word bevat soms ook producten die je niet mag dus pas op met slagroom tijdens de zwangerschap. Ook als het kerst is.

 

Wat mag je dan wel eten met de kerst nu je zwanger bent

Je mag veel niet als je zwanger bent, ik weet het. En met de kerstdagen komt al dat lekkers op tafel. Het is vervelend. Maar gelukkig zijn er alternatieven die je wel mag eten gedurende de zwangerschap en ook heerlijk zijn.

 

Voorgerecht kerstdiner

Met de kerst zijn de voorgerechten vaak heerlijk maar ook rauw. Een risico voor jouw zwangerschap. Soep is een goed alternatief en daar kan je ook een magische spin aan geven. Gek van carpaccio? Kies dan voor bietencarpaccio. Smaakt verbazingwekkend lekker.

 

Hoofdgerecht kerstdiner

We willen met het kerstdiner vooral luxe en zalm wordt toch al een luxe gerecht gezien. Dat mag je prima eten als je zwanger bent. Denk ook eens aan kalkoen. Ook dat is een luxe gerecht dat je tijdens de kerst gewoon kan eten. Asperges als groente is ook heerlijk en zo zijn er veel meer groentes die je gewoon mag eten nu je zwanger bent en lekker zijn tijdens de kerstdagen. Wat dacht je anders van gevulde portobello’s?

 

Dessert kerstdiner

Mijn moeder stond bekend om haar heerlijke kerst tulbandcake. Die kan je gewoon eten nu je zwanger bent en dus een prima alternatief voor het dessert van het kerstdiner. Of kies anders voor gewoon een lekker stukje kerststol of een panna cotta die zwangerschapsproof is bereidt.

 

Drinken tijdens de kerstdagen

Alsof het eten niet al vervelend genoeg is. Je mag ook geen alcohol drinken tijdens de zwangerschap. Ook niet met kerst. Ook niet een klein glaasje. Gelukkig zijn er ook veel alcoholvrije cocktails, beter bekend als mocktails, en zelfs alcoholvrije wijnen en bieren. Wat betreft wijn kan je gewoon kiezen uit rood, wit, rose en zelfs mouserende wijn. Dus keuze zat en anders heb je altijd nog kinderchampagne.

 

Hoe kom je de kerstavond door nu je zwanger bent?

Kerstdagen zijn leuk maar ook vermoeiend. Zeker nu je zwanger bent want je lichaam is hard aan het werk om jouw baby te laten groeien. Wees daarom verstandig en doe even een middagdutje voordat je aan de kerstavond begint. Je lichaam heeft het nodig en jij ook.

 

Kerstcadeaus tijdens de zwangerschap

Bij kerst horen ook cadeaus. En dat zal je weten ook. Je mag veel niet eten en niet drinken maar je zal in de watten worden gelegd met cadeaus. Als het niet voor jou is dan is het wel voor de baby die groeit in jouw buik. Aankomende opa’s en oma’s zullen losgaan met de cadeaus maar ook jouw partner zal je flink verwennen. Niet alleen cadeaus voor de baby zoals babykleding en spullen voor de babykamer maar ook voor jou. Misschien een lekker nieuw luchtje, sieraden of heerlijk ontspannende badolie. Kerst is niet alleen maar vervelend.

Fijne kerstdagen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief