Moet ik Mozart luisteren tijdens de zwangerschap?

Studies hebben gesuggereerd dat het spelen van klassieke muziek voor baby’s hersenactiviteit kan stimuleren, maar het is eigenlijk een persoonlijke keuze.

Baby ontwikkeling door klassieke muziek te luisteren in de zwangerschap

 

Klassieke muziek tijdens de zwangerschap

Sommige deskundigen op het gebied van kinderontwikkeling zijn van mening dat het spelen van klassieke muziek voor jouw baby voordat hij wordt geboren, jouw baby zal stimuleren, zijn IQ zal stimuleren, zijn creativiteit later in zijn leven zal vergroten en zijn vermogen om te spreken, zien en horen te verbeteren. Voorstanders raden aan om op elk moment na de vierde maand van de zwangerschap muziek voor jouw baby te spelen, omdat het de ontwikkeling van complexe zenuwbanen kan stimuleren waardoor de hersenen informatie kunnen verwerken.

Zal Mozart je baby echt slimmer en creatiever maken? Kan zijn. In dierstudies konden ratten die voor en na de geboorte naar Mozart luisterden, sneller hun weg naar het einde van een doolhof vinden dan degenen die dat niet deden. Studies bij mensen hebben aangetoond dat de hartslag van baby’s toeneemt en dat ze langer wakker blijven als er voor de geboorte muziek wordt gespeeld. Als je denkt dat klassieke muziek je baby een intellectuele boost zal geven, en als je ervan geniet, luister dan maar. Als je Mozart niet kunt uitstaan ​​of als je geen tijd hebt om muziek voor de baby te spelen, is dat prima. Als klassieke muziek een verschil maakt in het IQ van een baby, is dat waarschijnlijk een heel klein verschil.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief