Frisse appel makreel bollen

Soms kom je er niet aan toe om twee keer per week vis te eten als avondeten terwijl dit wel belangrijk is wanneer je zwanger bent. Dan is een broodje makreel een uitkomst en met de frisse appel makreel bollen heb je een heerlijke lunch. In dit recept heb ik gekozen voor harde bolletjes, maar je kan het makreel mengsel ook gewoon op een boterham smeren.

Helaas is dit gerecht niet langer volgens de richtlijnen van het voedingscentrum voor zwangere vrouwen. In 2016 is makreel op de lijst geplaatst van verboden voedsel tijdens de zwangerschap.

Waar het om gaat is hoe belangrijk het is om twee a drie keer per week vis te eten. Makreel is een van de vette vissen die veilig zijn om te eten wanneer je zwanger bent. In makreel zitten omega 3 vetten die goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Wanneer je twee tot drie keer per week vis eet tijdens de zwangerschap dan zal dit een positief effect hebben op de hersenontwikkeling van de baby, maar ook op de ontwikkeling van de ogen en het zenuwstelsel. Dus het eten van vis is belangrijk tijdens de zwangerschap.

Het is de bedoeling om in een periode van een week zo’n 300 gram vis binnen te krijgen tijdens de zwangerschap. De vraag is of je aan dit aantal komt, anders is deze frisse appel makreel bol een goede aanvulling in de weken van de zwangerschap. In elk geval een lekker broodje wat heel goed past wanneer je zwanger bent.

 

Wat heb je nodig voor Frisse appel makreel bollen?

 • Gerookte makreel vers van de visboer, dan is die alvast schoongemaakt
 • 2 Lente uitjes
 • Appel
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1,5 eetlepel Griekse yoghurt
 • Citroensap
 • Peper
 • 2 volkoren harde broodjes
 • Olijfolie

 

Hoe maak je Frisse appel makreel bollen?

 1. Was de lente ui en snij hem in ringen
 2. Schil de appel en snij hem in blokjes
 3. Bak de makreel kort even aan in de koekenpan in een laagje olijfolie
 4. Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap, appel en lente ui door elkaar in een kommetje
 5. Voeg daar de makreel aan toe en wat peper om op smaak te brengen, meng goed door elkaar
 6. Snij de bovenkant van de bolletjes af en haal het zachte brood eruit
 7. Vul de bolletjes met het makreel mengsel en zet de bovenkant er weer op
 8. Eet smakelijk!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief