Wrap met gerookte kip

Wraps zijn heerlijk. Ook wanneer je zwanger bent. Ik heb al eerder wat wraps gemaakt en heb laatst deze eenvoudige en makkelijke wrap gemaakt. Genieten geblazen. Buiten het feit dat het een keer wat anders is dan een boterham is het ook wel lekker om alvast wat groente te eten overdag.

Zo wordt het makkelijker om voldoende groente binnen te krijgen gedurende de gehele dag. Gerookte kip mag je tijdens de zwangerschap gewoon eten. Kip is rijk aan eiwitten en vitamine B12. Beide erg belangrijk voor je baby tijdens je zwangerschap. Eiwitten worden gebruikt om de cellen van je baby aan te maken en vitamine B12 schijnt te helpen om een huilbaby te voorkomen. Let er wel erg goed op dat je de groentes heel erg goed wast. In alle groente die je rauw eet kan de toxoplasmoseparasiet schuil gaan en daarom is het belangrijk om de groente heel erg goed te wassen.

De toxoplasmoseparasiet kan namelijk erg gevaarlijk zijn voor je baby tijdens de zwangerschap. Als het goed gewassen is kan je het prima eten. Al met al is het een lekkere wrap die je snel klaar kan maken. Eet smakelijk!

 

Wat heb je nodig voor een Wrap met gerookte kip?

 • Wrap
 • Gerookte kip
 • 1/2 Rode paprika
 • Gesneden sla
 • 2 eetlepels Mayonaise
 • 1 mespunt Mosterd

 

 

Hoe maak je een Wrap met gerookte kip?

 1. Verwarm de wrap volgens de aanwijzingen op de verpakking
 2. Was de paprika en snij hem in kleine blokjes
 3. Was de sla heel erg goed 
 4. Meng de mayonaise en mosterd met elkaar
 5. Smeer de wrap in met het sausje
 6. Bedenk de wrap met de gerookte kip en besprenkel hem met sla en paprika

Meld je aan voor onze nieuwsbrief