Zoete Wentelteefjes

Vanmorgen werd ik wakker gemaakt door mijn hongerige vriendin. Nu ze al vijf maanden zwanger is begint ze meer trek te krijgen. Om zo snel mogelijk een lekker ontbijtje te maken en zij nog lekker in bed kan liggen dacht ik aan zoete wentelteefjes. Het is snel en makkelijk te maken en nog eens heel lekker. Je hebt er ook niet heel veel ingrediƫnten voor nodig dus vaak heb je alles ervoor wel in huis.

Hup aan de slag en binnen tien minuten had ik 6 lekkere wentelteefjes voor ontbijt op bed en werd haar honger gestild. Pers er wat verse sinaasappels bij en je hebt een lekker ontbijtje voor de luie zondag. Let er wel bij op dat bij het maken van de wentelteefjes wel op dat je zorgt dat het eimengsel goed gebakken is want rauw ei mag je niet eten tijdens de zwangerschap.
 

Wat heb je nodig voor het maken van Zoete Wentelteefjes?

  • 4 eieren
  • 3 snee’tjes brood (ik heb mais brood gebruikt)
  • Suiker
  • Kokoksolie, olijfolie of boter

 

Hoe maak je Zoete Wentelteefjes?

  1. Klop de eieren goed los in een kommetje
  2. Snij de boterhammen door het midden
  3. Laat de boterham even in het kommetje weken zodat de ei in de boterham getrokken is
  4. Verwarm een hapjespan met kokosolie en bak hierin de boterham aan beide kant goudkleurig bruin
  5. Prik af en toe met een vorkje om te zien dat het ei allemaal goed meegebakken is, dit om het eten van rauwe ei te voorkomen
  6. Zodra de boterham goed bruin is en al het ei gaar is leg je de boterham op een bord en besprenkel met een klein beetje suiker

 

Een lekker ontbijtje voor de luie zondag!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief