Komkommer hapje

Een lekker tussendoortje dat simpel te maken is en waar je niet zoveel voor nodig hebt. Het komkommer hapje is gemaakt van komkommer, boursin en zongedroogde tomaat. Sinds de zwangerschap houdt mijn vriendin niet zoveel meer van zongedroogde tomaat als voor de zwangerschap dus na het serveren van het komkommer hapje kon ik alle zongedroogde tomaat prikkertjes er weer uithalen, maar waar het om gaat; het was lekker. Je kan de komkommer dus ook alleen opdienen met boursin.

Boursin kan je eten tijdens de zwangerschap omdat het wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. Het eten van groente is zeer goed voor de baby, ook de komkommer. Het is rauwe groente en daarom is het zeer belangrijk om hem goed te wassen of te schillen. In dit geval heb ik ervoor gekozen om hem te schillen omdat het me wat meer zekerheid biedt dat de komkommer schoon is. Een lekker snel tussendoortje, het komkommer hapje.

 

Wat heb je nodig voor een Komkommer hapje?

  • 1 Komkommer
  • Bakje boursin
  • Potje zongedroogde tomaten

 

Hoe maak je een Komkommer hapje?

  1. Schil de komkommer (je kan hem in plaats van schillen ook goed wassen)
  2. Snij de komkommer over de breedte door de midden en druk het vruchtvlees eruit met een theelepeltje
  3. Vul de plek waar het vruchtvlees verwijderd is op met boursin
  4. Snij de komkommer in plakjes
  5. Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en prik deze in de komkommer halfjes
  6. Eventueel op smaak brengen met wat peper en serveren