Is joggen tijdens de zwangerschap veilig?

Ja, als je van joggen houdt, hoeft je tijdens de zwangerschap niet te stoppen. Wandelen, joggen en zwemmen worden allemaal als veilige oefeningen beschouwd tijdens de zwangerschap. Zorg er overigens wel voor dat je dit niet extra moeilijk maakt door in het donker te gaan hardlopen bijvoorbeeld. De kans dat je struikelt is namelijk groter dan. Dit overkwam ons helaas.

Hardlopen tijdens de zwangerschap
 
 

Hardlopen tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap moet je voorzichtiger zijn. Bepaalde veranderingen, veranderingen in de gewichtsverdeling, beïnvloeden de balans. Maar deze veranderingen sluiten lichaamsbeweging niet uit voor de meeste gezonde vrouwen met ongecompliceerde zwangerschappen.

Dit is exact wat er gebeurde tijdens onze zwangerschap. Tijdens een colorrun, dat een groot feest moet zijn, en ook was ging het helaas mis. Het hardlopen gebeurde in de avonduren en het was erg druk. Nogal chaotisch. Helaas werd een tak onvoldoende zichtbaar en werd er gevallen met de zwangere buik. Gelukkig was er geen schade en maakt de baby het goed maar het was toch even schrikken. Hardlopen kan prima tijdens de zwangerschap maar zorg voor een veilige omgeving en veilige condities.

 

Voorkom overmatige inspanning tijdens de zwangerschap

Sporten wordt moeilijker naarmate je langer zwanger bent, dus misschien wil je geleidelijk verminderen hoe vaak en hoe lang je jogt. Zelfs ervaren hardlopers nemen wat gas terug naarmate de zwangerschap vordert.

Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft en gebruik de “praattest” om ervoor te zorgen dat je je niet te veel inspant. Je zou tijdens het joggen een gesprek moeten kunnen voeren.

 

Hoe vaak hardlopen tijdens de zwangerschap?

Zwangerschap is niet de beste tijd om een ​​inspannende activiteit te beginnen. Als je grotendeels inactief bent geweest voordat je zwanger werd, vraag dan aan jouw zorgverlener om je te helpen bij het plannen van een trainingsprogramma dat op de meeste dagen van de week leidt tot ten minste 20 tot 30 minuten matige intensiteitsoefening.

Je moet ook contact opnemen met jouw zorgverlener voor specifieke begeleiding als je bepaalde medische aandoeningen of zwangerschapscomplicaties hebt, zoals hartaandoeningen, door zwangerschap veroorzaakte hypertensie of pre-eclampsie. Je kunt worden geadviseerd om zware inspanningen te vermijden. Je zult ook willen vragen naar het juiste activiteitenniveau voor je als je een tweeling of andere meerling draagt tijdens jouw zwangerschap.

Als je een competitieve atleet bent, werk dan nauw samen met jouw zorgverlener om een ​​persoonlijk trainingsplan op te stellen. Hormonale veranderingen en veranderingen in de gewichtsverdeling tijdens de zwangerschap hebben waarschijnlijk invloed op jouw atletische prestaties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief