Is tennissen als je zwanger bent veilig?

Als je een goede tennisser bent, is het waarschijnlijk veilig (vooral in het begin van de zwangerschap), maar het is geen sport die ik zou aanraden als je zwanger bent.

Tennissen tijdens de zwangerschap
 
Het American College of Obstetricians and Gynecologists beveelt lichaamsbeweging aan tijdens de zwangerschap, maar stelt voor activiteiten te vermijden waarbij het risico op vallen groot is. Tenzij je een ervaren tennisser bent, is dat risico heel reëel.

 

Tennissen tijdens de zwangerschap

Tennis brengt snelle richtingsveranderingen met zich mee. Met de veranderingen in jouw zwaartepunt tijdens de zwangerschap, kunnen deze snelle wendingen je vatbaarder maken voor vallen.

En vallen kan leiden tot weeën of abruptie van de placenta – een ernstige zwangerschapscomplicatie waarbij de placenta loskomt van de baarmoeder. Door beide gebeurtenissen kan de baby het risico lopen vroegtijdig te worden geboren.

Zoals bij elke activiteit, moet je rekening houden met jouw vaardigheid, het verhoogde risico op letsel als jouw lichaam verandert, en eventuele risicofactoren die erop wijzen dat je aerobe oefeningen moet vermijden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief