Een feestje van garnalen, boemboe sajoer sperziebonen en knoflookrijst

Lekkere maaltijd met garnalen en boemboe sajoer sperziebonen. De knoflookrijst maakt het wat pittiger dan je gewend bent en dat is verrassend lekker, dit kan geen kwaad tijdens de zwangerschap zolang je maar niet meer dan 3 tenen knoflook eet gedurende deze dag. De sperziebonen in het gerecht steunen met hun antioxidanten de bloedvaten en de sperziebonen bevatten ook omega 3 vetzuren, welke goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenen van de baby tijdens de zwangerschap. Daarnaast bevatten sperziebonen veel vitamine C, wat ook weer belangrijk is voor de baby tijdens de zwangerschap.

De garnalen hebben ook goede eigenschappen voor zwangere vrouwen. Garnalen bevatten namelijk veel selenium en selenium verminderd de kans op spontane miskramen. Tevens bevatten garnalen ook veel B12, deze vitamine zorgt ervoor dat foliumzuur omgezet kan worden en ervoor zorgt dat er voldoende rode bloedlichamen zijn. Het eten van voldoende vitamine B12 tijdens de zwangerschap voorkomt daarnaast een huilbaby volgens recent onderzoek.

 

Wat heb je nodig voor Een feestje van garnalen, boemboe sajoer sperziebonen en knoflookrijst?

  • 400 gram gepelde garnalen
  • 500 gram sperziebonen
  • Gele rijst
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 zakje saté marinade
  • 1 bakje boemboe sajoer boontjes
  • Olijfolie

 

Hoe bereid je Een feestje van garnalen, boemboe sajoer sperziebonen en knoflookrijst?

  1. Maak de marinade klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng de garnalen ermee. Laat dit 15 minuten marineren
  2. Maak de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking klaar
  3. Maak de sperziebonen schoon en roerbak ze 3 minuten in een wok met olijfolie
  4. Voeg de boemboe sajoer toe en voeg slechts 150 ml water toe
  5. Laat deze op een laag vuur 15 minuten pruttelen
  6. Voeg de garnalen toe in de wok en bak ze gaar tijdens regelmatig roeren
  7. Roer zodra de rijst gereed is door de rijst de fijn geperste tenen knoflook door de rijst en roer ook de peterselie erdoorheen
  8. Serveer de garnalen, sperziebonen en de rijst, eet smakelijk