Thaise Viskoekjes

Vis is goed voor de baby en dus kan je als snack lekkere Thaise viskoekjes eten. Het is voor de ontwikkeling van de hersenen van de baby belangrijk dat er ongeveer twee keer per week vis wordt gegeten en mijn vriendin had niet altijd trek in vis. Met deze Thaise viskoekjes heb je echt iets lekkers wat je tussendoor lekker kan snacken en het is eigenlijk zo gemaakt.

 

Wat heb je nodig voor Thaise Viskoekjes?

  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel Thaise rode curry
  • 1 ei
  • 2 eetlepels gesneden korianderblaadjes
  • 2 eetlepels gesneden basilicumblaadjes
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels tarwebloem
  • 100 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Hoe bereid je Thaise Viskoekjes?

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 minuten beetgaar
  2. Snij de sperziebonen in kleine stukjes
  3. Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer de kabeljauwfilet, Thaise rode currypasta, het ei, de korianderblaadjes en de basilicumblaadjes tot één geheel
  4. Meng met een lepel de bloem, de suiker en de stukjes sperzieboon door de vispuree
  5. Maak vervolgens met je handen koekjes van de vispuree. Zorg dat ze niet te dik zijn zodat alles goed gaar wordt. Rauw ei en rauwe vis is immers niet optimaal voor de zwangerschap
  6. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de koekjes aan beide kanten bruin
  7. Eet smakelijk!
  8.  

    Optionele toevoeging aan Thaise Viskoekjes

    Lekker met Sweet Chilisaus.