Kerrie bloemkool met een lekker stukje vlees en kaassaus

Een lekker stukje vlees met aardappelen en groente, prakkie dus. Mijn vriendin is er dol op en dus gingen we voor bloemkool, aardappelen en een stukje vlees. Net op het moment dat ik wou beginnen met koken veranderde de zin van gekookte aardappelen naar gebakken aardappelen. Tja, wat nu?

Mijn zwangere vriendin heeft altijd gelijk wat mij betreft en dus maakte we er gebakken aardappelen van. Aardappelen zijn sowieso goede voeding tijdens de zwangerschap. Ze bevatten namelijk zetmeel en waardevolle eiwitten. Dit is al een goede basis, maar in de aardappelen zitten ook vezels, vitamines en mineralen, zoals ijzer. De bloemkool in dit gerecht bevat de nodige antioxidanten en draagt bij aan de behoefte aan calcium.

Calcium is nodig voor de ontwikkeling van beender-, bloed-, spier- en zenuwstelsel van het kleine wondertje in je buik. Door kerriepoeder toe te voegen krijgt het wat meer smaak. Kerriepoeder is een goede vervanger voor zout. Zout kan namelijk zorgen voor een hoge bloeddruk met alle gevolgen van dien tijdens de zwangerschap.

Denk er overigens goed bij na wat voor soorten kaas je kiest tijdens je zwangerschap. Ik schreef er een blog over, kaas tijdens jouw zwangerschap.

 

Wat heb je nodig voor Kerrie bloemkool met een lekker stukje vlees en kaassaus?

  • 1 Bloemkool
  • Zakje geschilde en voorgekookte aardappelen
  • Willekeurig stukje vlees
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 100 ml melk
  • 100 gram geraspte pittig belegen kaas
  • 1 eetlepel tarwebloem
  • boterhamzakje
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Kerrie bloemkool met een lekker stukje vlees en kaassaus?

  1. Snij de aardappelen in plakjes en stop deze in een boterhamzakje en voeg de kerriepoeder toe
  2. Schud de zak goed door elkaar totdat alle aardappelen bedekt zijn met kerrie poeder
  3. Kook de bloemkool beetgaar in 6 minuten
  4. Bak ondertussen een willekeurig stukje vlees klaar
  5. Haal de aardappelen uit de zak en bak deze met de olijfolie in de pan
  6. Voeg na minuut of 6 de afgegoten bloemkool toe aan de aardappelen en roerbak deze nog 4 minuten door
  7. Maak ondertussen de kaassaus klaar, verwarm de melk in een steelpan en voeg na een minuut de tarwebloem toe onder blijvend roeren
  8. Voeg na een minuut de geraspte kaas toe en blijf roeren totdat een kaassaus vormt
  9. Serveer de bloemkool en aardappelen apart van de kaassaus