Rode Kool Gele Paprika Gehakt

Van sommige combinaties verwacht je misschien niet dat ze heel lekker zullen smaken, maar wij staan open voor nieuwe dingen en dus probeerde we dit gerecht. Verbazingwekkend hoe lekker de rode kool smaakt in combinatie met de gele paprika en de gehakt. Jammie!

Rode kool is een groente die nitraatarm is en die rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en foliumzuur. De gele paprika bevat vergelijkbare voedingsstoffen. Je kan rode kool en gele paprika dus heel goed hebben tijdens de zwangerschap. Rode kool zorgt ervoor dat je zenuwstelsel in balans is en stimuleert en verbetert groei. Ook heeft rode kool een positief effect op de bloedsomloop en de darmen. Je ingewanden worden namelijk ontsmet en je darmen gaan beter werken wat een positief effect kan hebben op de stoelgang. Dat laatste is zeker iets wat je wanneer je zwanger bent wel kan helpen.

Aangezien de baby die in je buik groeit veel van je voedingsstoffen tot zich neemt heb je behoefte aan veel vezels om een goede stoelgang te behouden. Wat dat betreft kan je dus alle hulp gebruiken wanneer je zwanger bent. Al met al zitten er drie verschillende groentes in dit gerecht en dat is wat je nodig hebt als je zwanger bent, veel groente. Wat gehakt en aardappels, in welke vorm dan ook, erbij en genieten maar!

 

Wat heb je nodig voor Rode Kool Gele Paprika Gehakt?

 • Rode kool uit een potje
 • 1 Gele paprika
 • 1 ui
 • 400 gram gehakt
 • Krieltjes (eventueel voor gekruid)
 • Gehaktkruiden
 • Zeezout en Peper
 • Kokosolie, olijfolie of boter

 

Hoe maak je Rode Kool Gele Paprika Gehakt?

 1. Snipper de ui
 2. Was de paprika en snij hem in repen of in blokjes
 3. Bak de krieltjes gaar
 4. Verwarm de rode kool
 5. Bak in een heel klein beetje kokosolie de gehakt en voeg na een minuutje de gesnipperde ui toe
 6. Voeg wat gehaktkruiden en eventueel wat zeezout en peper toe
 7. Bak de laatste 2 minuten de gele paprika mee met het gehakt
 8. Serveer de rode kool met de gehakt en de krieltjes

Je zou het misschien niet verwachten maar de gele paprika smaakt heerlijk in combinatie met de gehakt en de rode kool. Eet smakelijk!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief