Rode kool eten als je zwanger bent?

Groente is gezond om te eten als je zwanger bent. Rode kool is een van die gezonde groentes als je zwanger bent. Er zijn verschillende lekkere recepten te bedenken met rode kool. Kaneel is hierbij een veelgebruikte kruiden. Kaneel is dan wel weer iets waar je mee moet oppassen als je zwanger bent.

 

In rode kool zitten goede voedingsstoffen voor zwangere vrouwen

In rode kool vind je meerdere gezonde vitamines. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A en vitamine C. Beide zijn goed voor de ontwikkeling van jouw baby. Zo helpt vitamine C bij het opnemen van ijzer. IJzer is nodig omdat je 2 liter extra bloed nodig hebt tijdens je zwangerschap. Wist je trouwens dat je in rode kool meer vitamine vind dan in bijvoorbeeld een sinaasappel.

 

Rode kool vol met vitamine A voor jouw zwangerschap

Vergis je niet, vitamine A is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van jouw ongeboren baby. Ogen, botten, tanden en een gezonde huid worden allemaal gevormd met behulp van vitamine A. In rode kool zit er 10x meer vitamine A dan in groene kool. Dus ja, rode kool is goed voor je als je zwanger bent.

 

Rode kool in de zwangerschap vol met antioxidanten

Antioxidanten zijn belangrijk voor elk mens. Tijdens de zwangerschap zijn antioxidanten sowieso prettig. Door het eten van rode kool krijg je veel antioxidanten binnen waaronder cyanidine. Cyanidine is goed voor je hersenen. Als het goed is voor jouw hersenen dan is de kans groot dat het ook goed is voor jouw ongeboren baby. Cyanidine behoort tot de flavonoïden subgroep Anthocyanen om het maar even ingewikkeld te maken. Simpel gezegd het zijn antioxidanten die goed zijn voor jouw hersenen.

 

Baby met sterke botten ontwikkel je in de zwangerschap

In rode kool zitten belangrijke mineralen die helpen bij de ontwikkeling van jouw baby terwijl die in jouw buik zit. Sterke botten, een sterk skelet en sterke tanden worden gevormd door het binnenkrijgen van de juiste bouwstoffen. Rode kool is rijk aan de volgende mineralen: calcium, fosfor en magnesium.

 

Eet rode kool als je zwanger bent voor een gezonde bloeddruk

In rode kool zit kalium wat prettig is voor het hebben van een gezonde bloeddruk. Te hoge bloeddruk komt nog steeds regelmatig voor tijdens de zwangerschap, ook wel bekend als zwangerschapshypertensie. Het komt in Nederland in 15% van de gevallen voor tijdens een zwangerschap. Regelmatig rode kool eten als je zwanger bent kan dus helpen om je bloeddruk gezond te houden.

 

Een gezonde zwangerschap met rode kool

Je haalt echter veel meer uit rode kool. De vezels zorgen voor een gezond gevoel als je zwanger bent. Geen constipatie meer door de vezels.Daarbij helpt rode kool om je bloed te zuiveren van zware metalen. Zo blijft je lichaam schoon van gifstoffen. Als laatste wil ik je meegeven dat rode kool je ook een energieboost kan geven. Zwangerschapsmoeheid kan je dus verhelpen door het eten van rode kool.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief