Witlof pasta met kaas en ham

In de winter liggen er in de schappen hele andere producten dan in de zomer. Witlof ligt er bijvoorbeeld in de winter en aangezien wij tijdens de zwangerschap gevarieerd willen eten en eigenlijk alle producten willen nuttigen zodat de baby alvast kan wennen aan de producten en allergieën voorkomen kunnen worden.

Zodoende wouden wij ook een witlof gerecht eten en witlof pasta met kaas en ham is heel erg goed bevallen. Witlof is een goed product tijdens de zwangerschap, er zitten namelijk antioxidanten in en bevorderen de vochtafdrijving in je lichaam. Dit is dus goed om te eten wanneer je vocht vasthoudt, iets wat vaak gebeurt tijdens de zwangerschap. Helaas kan vocht vasthouden leiden tot een verhoogde bloeddruk, iets wat niet goed is tijdens de zwangerschap. Naast deze positieve eigenschappen zit er in witlof ook nog eens vitamine A, B en C. Erg gezond dus.

Tijdens de zwangerschap is het buiten al deze positieve eigenschappen ook verstandig om witlof te eten omdat het foliumzuur bevat. Foliumzuur kan helpen om een open ruggetje of andere geboorteafwijkingen te voorkomen. Een belangrijke voedingsstof tijdens de zwangerschap dus. Witlof is dus een heel gezond stukje groente welke erg goed is tijdens de zwangerschap.

Hiermee een eerste recept met witlof, maar ik denk dat wij dit stukje groente maar wat vaker gaan eten.

 

Wat heb je nodig voor Witlof pasta met kaas en ham?

  • Tagliatelle
  • 4 struikjes witlof
  • 3 lente uitjes
  • 150 gram kaasblok
  • 150 gram hamblokjes
  • 2 eetlepels barbecuesaus
  • Olijfolie

 

 

Hoe maak je Witlof pasta met kaas en ham?

  1. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Haal de witlofbladeren los van de witlof en was deze goed
  3. Snij de witlofbladeren in lange smalle repen
  4. Was de lente uitjes en snij deze in stukken van ongeveer 4 cm en snij deze 1 keer in de lengte door het midden
  5. Snij de kaas van het kaasblok in smalle lange repen
  6. Roerbak in een wok met olijfolie de witlof en lente ui 3 minuten op halfhoog vuur
  7. Schep vervolgens de hamblokjes erbij en roerbak nog eens 2 minuten
  8. Giet ondertussen de pasta af 
  9. Voeg vervolgens de pasta en barbecuesaus bij de groente in de wok
  10. Als laatste bak je de kaasreepjes nog even mee en als deze gesmolten zijn kan je het gerecht serveren