Kan ik augurken eten tijdens de zwangerschap?

Augurken zijn een van de klassieke voedingsmiddelen die elke zwangere vrouw verleidt. In sommige gevallen voldoen augurken aan hun behoefte aan pittig eten, terwijl ze in andere gevallen helpen bij het voorkomen van ochtendmisselijkheid. Het dagelijks eten van de pittige augurk wordt niet aanbevolen. Je kunt het af en toe eten tegen onbedwingbare trek. In dit artikel zullen we je vertellen of het wel of niet gunstig is om augurken te eten tijdens de zwangerschap.

Augurken
 

Hoe veilig is het om augurken te eten tijdens de zwangerschap?

Een van de meest voorkomende verlangens bij zwangere vrouwen is augurk. Het is in orde om het in kleine hoeveelheden te eten om jouw overdreven verlangen te beteugelen. Je moet weten dat er geen voedingsstoffen in zitten en dus geen gezonde aanvulling op je dieet.

Een plakje augurk bevat geen eiwit. bevat alleen vet en cholesterol en zorgt voor 0,1% van jouw dagelijkse koolhydraatinname. Augurken bevatten weinig calcium en voedingsvezels. Augurken sap bevat veel natrium en vitamine C. Het bevat ook sporen van kalium. Als je augurken bij jouw maaltijd eet, profiteer je van de voordelen van de probiotische eigenschappen.

Zolang je het met mate eet, zal het jou en jouw ongeboren baby niet schaden. Als je er geen negatieve reactie op vindt, kun je er af en toe van genieten.

 

Gezondheidsvoordelen van het consumeren van augurken tijdens de zwangerschap

Hier zijn enkele voordelen van het eten van augurken bij jouw maaltijd.

 • Vanwege het hoge kalium- en natriumgehalte helpen augurken bij het handhaven van de juiste elektrolytenbalans in het lichaam.
 • Augurken bevatten gezonde bacteriën die de vertering van voedsel stimuleren. Het eten van augurken helpt ook bij het wegwerken van spijsverteringsproblemen.
 • Augurken helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam.
 • Augurken zitten boordevol antioxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen.
 • Vanwege de aanwezigheid van verschillende gezonde groenten en fruit, zijn augurken een goede bron van essentiële vitamines en mineralen die het immuunsysteem van een vrouw versterken.

 

Risico op het eten van augurken tijdens de zwangerschap

 • Augurken bevatten een hoog zoutgehalte. Het wordt toegevoegd om de smaak te versterken en werkt als een antimicrobieel middel om het te beschermen tegen gisten, bacteriën en schimmels.
 • Overmatige consumptie van augurken tijdens de zwangerschap kan leiden tot zwangerschapshypertensie. Deze aandoening kan op zijn beurt de oorzaak worden van levensbedreigende aandoeningen zoals een beroerte en een hartaanval bij een persoon.
 • Augurken worden gemaakt door er veel olie in te doen. Hierdoor hebben ze een hoog cholesterol- en vetgehalte. Augurken kunnen ook pittig zijn en kunstmatige conserveermiddelen bevatten, en kleur die bij overmatig eten kan leiden tot spijsverteringsproblemen bij een vrouw.
  de zure aard van augurken kan brandend maagzuur veroorzaken.
 • Een grote hoeveelheid zout in augurken kan jouw bloeddruk verhogen. Dit kan op zijn beurt resulteren in ongewenste complicaties tijdens de zwangerschap.

Vanwege deze risico’s moeten ze in minimale hoeveelheden worden geconsumeerd. Vergis je overigens niet, augurken zijn volgens het voedingscentrum veilig tijdens de zwangerschap.

 

Voorzorgsmaatregelen tijdens het consumeren van augurken

Hieronder staan ​​enkele van de voorzorgsmaatregelen die je moet nemen als je tijdens de zwangerschap naar augurken wilt:

 • Omdat overmatige consumptie van augurken uitdroging in het lichaam kan veroorzaken, is het belangrijk om veel water en vloeistoffen te drinken om voldoende gehydrateerd te blijven.
 • Water helpt bij het in evenwicht brengen van de natriumspiegels in het lichaam.
 • Vrouwen die vatbaar zijn voor gastritis, moeten het eten van augurken tijdens de zwangerschap vermijden.
 • Eet geen pittige augurk, want het kan spijsverteringsproblemen en dysenterie zoals zuurgraad en brandend maagzuur veroorzaken.
 • Het hoge natriumgehalte in augurken kan de ontwikkeling van de foetus belemmeren.
 • Chemische conserveermiddelen in augurken kunnen leiden tot complicaties tijdens de zwangerschap.
 • Kies voor een ongezoete verscheidenheid aan augurken in plaats van zoete augurken om een ​​waarschijnlijke toename van de gewichtstoename te voorkomen.
 • Beperk het aantal augurken, want te veel augurk kan zowel voor jou als voor jouw groeiende foetus schadelijk zijn.
 • Lees altijd het etiket zorgvuldig voordat je het koopt. Zorg ervoor dat er niet veel chemische conserveringsmiddelen in zitten.
 • Zelfgemaakte augurken bevatten de mogelijkheid van “listeria” -bacteriën die ongewenste schade aan jouw lichaam kunnen toebrengen.

 

Conclusie

Augurk kan geen kwaad, zolang je het af en toe eet. En ja augurken staan bekend als de favoriete craving tijdens de zwangerschap maar dat geldt niet voor iedereen. Drink vooral wat water bij de augurken en verder is het gewoon genieten als je er trek in hebt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief