Mag je brownies eten als je zwanger bent?

Brownies, wie houdt er niet van? Dat hemelse stukje chocolade doet me alleen al watertanden als ik eraan denk, maar mag je het eten als je zwanger bent? Gelukkig mag je een deel van de brownies die er te koop zijn eten maar bij sommige moet je oppassen. Wij leggen je in dit artikel precies uit wat je wel en niet mag eten qua brownies.

Brownie tijdens zwangerschap

 

Brownies tijdens de zwangerschap

Het eten van brownies kan in principe weinig kwaad, althans als ze zwangerschapsproof gemaakt zijn. Het enige waar je op moet letten is dat de eieren die gebruikt worden volledig gaar zijn zodra je de brownie eet. Dat betekent dat de binnenkant niet zacht en smeuïg mag zijn. Rauwe eieren geven natuurlijk een risico tijdens de zwangerschap. Gelukkig is industrieel geproduceerde brownie altijd veilig om te eten als je zwanger bent. Bij zelf of huisgemaakte brownies moet je erop letten dat de gebruikte eieren volledig gegaard zijn en helaas is dat meestal niet het geval.

 

Het probleem van brownies tijdens de zwangerschap

Het lastige met brownies is dat bij echt goede brownies ze van binnen nog zacht zijn. Dat zachte is heerlijk maar betekent ook dat de gebruikte rauwe eieren niet volledig gegaard zijn. Helaas. Deze brownies kan je tijdens de zwangerschap dus beter laten staan, ook al komt het net uit de oven. Kies daarom liever voor industrieel geproduceerde brownies die je kant-en-klaar in de verpakking koopt. Het is wat minder lekker maar de enige manier om ze veilig te eten nu je zwanger bent.

 

Vragen stellen is de sleutel

Zit je in een restaurant of ben je bij de bakker, stel dan vooral vragen nu je zwanger bent. Vraag of het veilig is om te eten tijdens de zwangerschap. Dat geldt voor brownies maar ook voor andere voedingsmiddelen. Hou als stel regel bij brownies altijd dat je geen brownies mag met zachte binnenkant. Ook al is dit het allerlekkerst.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief