Cashewnoten tijdens de zwangerschap goed voor de ontwikkeling voor jouw baby

Het eten van cashewnoten gedurende de zwangerschap is niet alleen veilig, het is ook positief voor de cognitieve ontwikkeling van jouw ongeboren baby. Dat de meeste noten gezond zijn als je zwanger bent is al langer bekend. Elke noot heeft zo zijn eigen voordelen en zouden in een gezond en gevarieerd dieet van elke zwangere vrouw een rol moeten spelen. Zo ook de cashewnoot dus.

Cashewnoten tijdens zwangerschap
 

Cashewnoten tijdens de zwangerschap

Het eten van cashewnoten heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen, het geheugen en het vetzuurprofiel van jouw toekomstige baby. Dit komt voornamelijk door de vetzuren die je aantreft in de cashewnoten. Deze helpen gedurende de zwangerschap bij de overdracht van zenuwprikels en de hersenfunctie, zo blijkt uit dit onderzoek uit 2017.

 

Vitamines en mineralen in cashewnoten

Jouw lichaam heeft gedurende de zwangerschap extra vitamines en mineralen nodig. Krijg je hiervan te weinig binnen dan onttrekt jouw ongeboren baby de mineralen en vitamines uit jouw lichaam en zodoende krijg jij te weinig binnen. Cashewnoten zijn goed voor ijzer, calcium, magnesium, fosfor en diverse soorten B vitamines. En dan heb ik de gehele lijst nog niet gehad. Cashewnoten mogen dan ook niet ontbreken tijdens jouw zwangerschap. Zeker niet in het eerste trimester.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief