Mag je Chaumes kaas eten als je zwanger bent?

Uit Frankrijk komt de heerlijke kaas, met de niet al te sterke smaak, Chaumes. Maar zoals bij alle kazen rijst meteen de vraag, mag je Chaumes eten als je zwanger bent?

Chaumes
 

Chaumes tijdens de zwangerschap

Deze lekkere dessertkaas Chaumes is een kaas die je alleen kan eten als deze gepasteuriseerd is. En dat is in vrijwel alle gevallen ook zo. Maar als je zwanger bent wil je geen risico lopen, vraag daarom altijd even na of de Chaumes van gepasteuriseerde melk is gemaakt.

 

Wat is Chaumes?

De Chaumes is een Franse kaas die gemaakt wordt door de Fromageries des Chaumes de regio aan de westelijke voet van de Pyrenee├źn. De Chaumes is een gewassen korstkaas, goudkleurig, zacht van binnen met een vrij zachte, oranje korst. De kaas heeft een niet al te sterke smaak.

 

Recepten met Chaumes

De Chaumes wordt veelal in de Franse keuken gebruikt en is bijvoorbeeld heerlijk als dessert, simpelweg een beetje appelstroop erbij en je kan al beginnen met genieten. Je kan er echter ook voor kiezen om het te gebruiken op een borrelplankje. Combineer Chaumes met geroosterd sesemzaad, gegrilde paprika en gegrilde ham. Wat je ook kan doen is cashewnoten met Chaumes combineren als een snack.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief