Wel of geen fanta drinken tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent mag je van het Voedingscentrum zonder problemen fanta drinken. Dus je zou denken geniet ervan maar ik zou nog wel graag wat aanvullende informatie verstrekken.

Fanta tijdens zwangerschap

 

Fanta tijdens de zwangerschap

Het beste om te drinken als je zwanger bent is water. Ook als je niet zwanger bent overigens. Je zou denken omdat er niks in zit maar water zit vol met mineralen en werkt zuiverend. Wanneer je fanta drinkt dan krijg je daar niet veel anders van binnen dan suiker. En suiker krijgen we allemaal dagelijks binnen. Teveel suiker is natuurlijk niet goed maar nu je zwanger bent is het iets om in de gaten te houden. Teveel suiker kan namelijk leiden tot zwangerschapsdiabetes en nu denk je dat jou dat niet overkomt maar dat gebeurt bij 4% van de zwangerschappen. Uit onderzoek blijkt overigens dat teveel suiker ook kan leiden tot grotere baby’s en dat vergroot de kans op een keizersnee of andere uitdagingen bij een natuurlijke bevalling.

Hoe dan ook, je bent en blijft baas over je eigen lichaam, ook tijdens de zwangerschap. Dus wanneer je Fanta wilt drinken dan kan je dat gerust doen. Maar misschien doe je het nu iets minder vaak nu je zwanger bent.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief