Voordelen van het gefermenteerde voeding als je zwanger bent

Tijdens de zwangerschap zullen vrouwen eerder hunkeren naar verschillende ongezonde voedingsmiddelen, alleen maar om hun lekkernijen te hebben. Het is echter ook een fase om te zoeken naar voedzame voedselbronnen in jouw dieet, en gefermenteerde voedingsmiddelen zijn altijd een discussie gebleven.

Gefermenteerde groente tijdens zwangerschap
 
Wetenschappers werken al enkele decennia aan de verbazingwekkende voordelen die het microbioom zou bieden voor het spijsverteringsstelsel. Volgens Harvard Health Publishing heeft gefermenteerd voedsel niet alleen het immuunsysteem verbeterd, maar ook geholpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte voor het verkrijgen van voordelen zoals gewichtsverlies, verbeterde mentale vooruitzichten, depressie en gezonde slaap.

Dus, hoe kun je jouw microbioom helpen gelukkig te zijn? De beste manier om het microbioom gezond en gelukkig te houden, is door jouw dieet aan te passen. Sommige ingrediënten worden geleverd met een groot aantal probiotica, die helpen bij de bevruchting van het lichaam en de goede organismen in je. Maar bijna 6 op de 10 mensen hebben niet het vereiste aantal probiotica of gefermenteerd voedsel in hun dieet.

Laten we dus vandaag de voordelen bekijken van het toevoegen van gefermenteerd voedsel aan jouw dieet, vooral tijdens de zwangerschap.

 

Voordelen van het toevoegen van gefermenteerd voedsel aan prenataal voedsel

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het introduceren van gefermenteerde voedingsmiddelen in uw prenatale dieet die rijk zijn aan probiotica. De lijst bevat:

  • De gefermenteerde voedingsmiddelen helpen bij het bouwen van een sterke en gezonde basis voor het interne ecosysteem, of zeg maar de darm.
  • Wanneer het voedsel wordt gefermenteerd, neemt het totale aantal voedingsstoffen in het voedsel toe. Het microflora-gehalte in gefermenteerde voedingsmiddelen werkt op dezelfde manier als de enzymen en helpt bij het vasthouden van de voedingsstoffen. Daarom wordt het voor het bloed gemakkelijk om voedingsstoffen af ​​te geven aan de cellen in het lichaam van de baby om het lichaam en de hersenen te ontwikkelen.
  • Gefermenteerde voedingsmiddelen bevatten microflora, wat helpt bij het stimuleren van de spijsvertering. Het verhoogt de biologische beschikbaarheid van elke maaltijd, wat helpt bij het verbeteren van het spijsverteringsstelsel.
  • Verrassend genoeg helpt de microflora in gefermenteerde voedingsmiddelen bij het verminderen van de schade die wordt veroorzaakt door suiker. Het beschermt jouw lichaam tegen de verschillende soorten schade die door suiker worden veroorzaakt.
  • Het hunkeren naar iets is moeilijk om mee om te gaan tijdens de zwangerschap. En gefermenteerd voedsel helpt in grote mate bij het beheersen van het verlangen naar koolhydraten.
  • Het eten voegt ook wat zure smaak toe aan de maaltijden, waar vrouwen van nature naar hunkeren.
  • De microflora in gefermenteerde voedingsmiddelen zijn geweldige ontgifters. Ze werken tegen de ongewenste gifstoffen en parasieten in het lichaam en helpen bij het herstellen van de balans van zuren of basen in de darmen.
  • Ten slotte helpt het gefermenteerde voedsel de baby’s om de moedermelk gemakkelijk te verteren. De moedermelk is ongetwijfeld het beste voedsel voor baby’s, maar een baby heeft een gezond spijsverteringssysteem nodig om de melk te verteren die wordt verkregen door het gefermenteerde voedsel.

Gefermenteerd voedsel brengt kleine veranderingen in jouw lichaam aan, maar ze zijn vrij essentieel voor een gezonde zwangerschap en zijn een uitstekende keuze om aan jouw zwangerschapsdieet worden toegevoegd.

 

Hoe gefermenteerde voedingsmiddelen de gezondheid van de zwangerschap verhogen?

Geef het toe; gefermenteerd voedsel wordt niet hartelijk verwelkomd in het moderne dieet. Door ingrediënten zoals kefir en yoghurt voegt men echter onbewust een flinke portie gefermenteerd voedsel toe. Fermentatie is een van de beste manieren om bepaalde voedingsmiddelen te conserveren en biedt het lichaam ook verschillende gezondheidsvoordelen. Gefermenteerd voedsel is vrij essentieel, niet alleen voor de vrouwen die zwanger zijn, maar ook voor de vrouwen die ernaar uitkijken zwanger te worden. Dit is waarom je gefermenteerd voedsel aan jouw dieet moet toevoegen.

 

Voegt enzymen toe

Het fermentatieproces is best interessant omdat het veel lijkt op het koken van voedsel. Het enige dat anders is, zijn de resultaten. Tijdens het koken van voedsel geef je niet alleen enkele essentiële voedingsstoffen uit de ingrediënten vrij, maar verlies je ook de essentiële enzymen, die ook vrij belangrijk zijn.

Aan de andere kant elimineert het fermentatieproces de schadelijke bacteriën in de ingrediënten of het voedsel, die lang kunnen meegaan als ze tijdens het koken goed worden bewaard. Maar wacht even, de enzymen zouden nergens heen gaan tijdens het koken van gefermenteerd voedsel. De enzymen helpen het lichaam bij het opnemen van de essentiële voedingsstoffen en stimuleren ook het spijsverteringsstelsel.

Tijdens de zwangerschap zou het gefermenteerde voedsel gemakkelijk helpen bij de vertering van verschillende bewerkte voedingsmiddelen. Op deze manier kunnen jij en jouw baby via enzymen meer voeding krijgen.

 

Voegt gezonde bacteriën toe

Het fermentatieproces wordt breed op gang gebracht door bepaalde gezonde bacteriën in het voedsel op te nemen. De bacteriën, wanneer ze aan het voedsel worden toegevoegd, voltooien het fermentatieproces en helpen bij het verteren van het voedsel in de darm. De gezonde bacteriën zijn behulpzaam bij het in evenwicht brengen van het ecosysteem in de maag voor een snelle en gemakkelijke verwerking van voedsel en ook voor een regelmatig spijsverteringssysteem.

Tegenwoordig erkennen veel bedrijven de voordelen van het toevoegen van probiotica aan het voedsel, met name yoghurt, zonder kunstmatige smaakstoffen of suiker. Daarom is het een goede optie om in plaats van gefermenteerd voedsel of zelfs goede bacteriën uit de yoghurt die commercieel wordt geproduceerd, te zoeken naar rauwe ingrediënten en niet-gearomatiseerde yoghurt.

 

Hoe ontwikkelt het darmmicrobioom zich bij baby’s?

Voor de geboorte van de baby is het darmmicrobioom van de baby vrij eenvoudig. Volgens onderzoek bevat de ontwikkeling van het microbioom van de foetus vóór de geboorte gezonde bacteriën in de vorm van vruchtwater. Maar dat is het niet, vooral niet in de darmen.

Tijdens de bevalling of na de bevalling raakt de darm van de baby gevuld met bacteriestammen. Bij het verlaten van het geboortekanaal neemt de baby de bacteriën op uit de spanningen van de vagina van de moeder via de huid en ook via borstvoeding.

De moedermelk is heel nuttig bij het versterken van de rijping en kolonisatie van de bacteriën, die zich al in de darmen bevinden. Daarnaast voegt de melk ook verschillende bacteriën toe aan de darmen. De zogende moeders die melk willen produceren, moeten er ook voor zorgen dat hun darmen tijdens de zwangerschap en na de bevalling gezond zijn.

Een effectieve manier om probiotica aan jouw dieet toe te voegen, is door kefir te drinken. Door slechts 1 eetlepel kefir aan het dieet van jouw baby’s toe te voegen, kunnen ze ongeveer 50 miljard organismen aan probiotica binnenkrijgen. Check het nog wel even met jouw arts alvorens je hiermee aan de slag gaat.

 

Voedingsmiddelen om toe te voegen aan jouw zwangerschapsdieet

Een van de meest voorkomende ingrediënten die in je opkomen voor het verkrijgen van probiotica, moet yoghurt zijn. Er staan ​​echter nog veel meer op de lijst. Om gefermenteerd voedsel of probiotica aan jouw dieet toe te voegen, zijn hier enkele ingrediënten waar je op moet letten.

 

Kefir

Kefir is een populaire gefermenteerde en gekweekte drank, waarvan de smaak sterk lijkt op de drank van yoghurt. De drank wordt gemaakt met behulp van startgranen, wat ook lijkt op het zuurdesembrood in de vorm van een voorgerecht. Kefir kan worden gemaakt door het te combineren met zuivelmelk of andere ingrediënten zoals rijstmelk, kokoswater, geitenmelk en kokosmelk. Kefir kan zowel door de moeder als door de baby worden gebruikt voor het verkrijgen van calcium om de botten sterk te maken, evenals het eiwit van hoge kwaliteit.

 

Kimchi

Kimchi is een van de gefermenteerde voedingsmiddelen met veel vezels en weinig vetten. Het is een gefermenteerd gerecht gemaakt van kool, rood van kleur. Omdat Kimchi wordt bereid door het fermentatieproces, bevat het een groot aantal probiotica die helpen bij het kalmeren van het spijsverteringsstelsel. Afgezien van het helpen bij de spijsvertering, is het ingrediënt ook nuttig bij het bestrijden van verschillende lichaamsinfecties.

 

Miso

Miso is een van de beroemdste Japanse gerechten. De pasta in dit gerecht wordt bereid door gerst of rijst te mengen met sojabonen, koji en zout. Dit mengsel wordt vervolgens minimaal 6 maanden tot ongeveer drie jaar voor het fermentatieproces gelaten om die heerlijke textuur te verkrijgen. Miso is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, rood, geel en wit.

 

Zuurkool

Zuurkool wordt verondersteld de westerse versie van Kimchi te zijn. Het gerecht wordt gemaakt door zoute pekel en kool gedurende verschillende dagen te combineren, waardoor de bacteriën zich erin gaan ontwikkelen. Zuurkool is een van de beste manieren om het immuunsysteem te verbeteren door middel van vitamine C. Het kan worden ingenomen met andere voedingsmiddelen zoals koolsalade, sandwiches en wraps. Maar de belangrijkste blijft ouderwetse zuurkool met worst.

 

Tempeh

Tempeh lijkt op tofu, dat wordt gemaakt door gefermenteerde sojabonen aan de pasteitjes toe te voegen. Behalve probiotica is tempeh ook rijk aan andere voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels en vitamine B12. De smaak van tempeh is behoorlijk nootachtig, aards en rokerig, een beetje vergelijkbaar met paddenstoelen. Sommige mensen bereiden tempeh-pasteitjes door groenten, rijst en andere smaakmakers toe te voegen. Het vermindert ook de hoeveelheid fytinezuur in het lichaam.

Het toevoegen van gefermenteerd voedsel aan jouw prenatale voeding tijdens de zwangerschap is zeker nuttig, omdat het de beste bron is voor het toevoegen van gezonde bacteriën aan jouw darmen die ook goed zijn voor de moeder en de baby.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief