Gourmetten tijdens de zwangerschap

Een van de populairste manieren om de feestdagen met familie door te brengen is gourmetten. In Nederland gourmetten we vaker dan je denkt en dus ga je dit vast ook meemaken gedurende je zwangerschap. Dus hoe zit het met gourmetten als je zwanger bent?

Gourmetten tijdens de zwangerschap
 

Mag je gourmetten als je zwanger bent?

Om maar alvast te beginnen met de belangrijkste vraag, mag je gourmetten nu je zwanger bent? Ja, dat mag. Uiteraard neem je wel alle regels in acht die je altijd in acht neemt wat betreft voeding tijdens de zwangerschap. Je eet dus geen rauw vlees, past op met sommige vissoorten en vermijd kruiden die slecht voor de zwangerschap zijn.

 

Wat mag je eten tijdens het gourmetten?

Het eten op het gourmetstel blijft hetzelfde als bij al het andere eten. Mag je het normaal gesproken niet dan mag je het tijdens het gourmetten ook niet. Dus een stukje tonijn mag helaas niet. Zorg er overigens voor dat alles dat je in het pannetje op het gourmetstel legt goed doorbakken is voordat je het eet. Dit is misschien wel je grootste tijdens het gourmetten. En ja, ook dat biefstukje moet helemaal doorbakken zijn. Sorry.

 

Gebruik pannetjes bij het gourmetten gedurende de zwangerschap

Algemeen genomen volg je dus de regels die je altijd al volgt. Wat nog wel een belangrijk punt kan zijn is dat je ervoor kiest om met de pannetjes te werken. Sommige mensen kiezen ervoor om de pannetjes niet te gebruiken maar nu je zwanger bent is het verstandig dit wel te doen. Zo kan je namelijk goed bepalen met welke stukken vlees, vis en groente jouw eten in aanraking komt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief