Haring als je zwanger bent, wat mag wel?

Als je zwanger bent is het soms lastig wat je mag eten. Haring is dan ook een lastige. Want haring uit de supermarkt mag je niet rauw eten. Verhit mag het wel. Voor haring van de visboer geldt hetzelfde. Zelfs als het gerookte haring is. Rolmops mag je dan weer wel als je zwanger bent. Rolmops is zure haring uit pot.

Zwanger haring eten

 

Hoelang moet je haring verhitten als je zwanger bent?

Het wisselende advies maakt het natuurlijk niet makkelijk maar in de basis moet de haring dus verhit zijn om hem te kunnen eten gedurende je zwangerschap. De vraag is natuurlijk wel hoelang je deze moet verhitten. Dit hangt allemaal af van de dikte van de vis. Voor dunne stukjes haring is 5 minuten verhitten voldoende.

 

Vette vis als haring is gezond

Om het nog ingewikkelder te maken is vette vis wel heel erg gezond voor je. Zeker als je zwanger bent. Haring is zo’n vette vis die vol zit met omega-3 vetzuren die goed zijn voor de ontwikkeling van je ongeboren kindje. De reden dat je de haring moet verhitting is vanwege de mogelijke bacteriĆ«n die erin aanwezig zijn. Deze overleven verhitting niet.

 

Eet haring maximaal 2 keer per week

Hoewel vette vis gezond en goed voor je is bevat het nog steeds dioxine. Haring wel in mindere mate dan roofvissen maar het is nog steeds aanwezig. Eet daarom maximaal 2 keer per week vette vis, zoals haring. En zoals hierboven besproken, alleen als het verhit is geweest.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief